Поділитись:

У Луцьку відкрили сертифікований навчальний центр для ІТ-шників

Середа, 04 листопада 2015, 10:27
У Луцьку відкрили сертифікований навчальний центр для ІТ-шників

Інноваційний навчальний центр "BRAIN ACADEMY" готуватиме розробників і тестувальників.

Охочі навчатися повинні володіти англійською мовою на рівні Intermediate (вище середнього) та мати мінімальні навички роботи з комп'ютером. Знання англійської мови необхідне через те, що термінологія ІТ-сфери не перекладається, до того ж наприкінці курсів лучани складатимуть тести також англійською мовою. В майбутньому організатори планують відкрити додаткові курси з вивчення англійської мови.

Про це йшлося 3 листопада, під час прес-конференції з нагоди відкриття центру, - повідомляє Слово Волині.

За словами директора "BRAIN ACADEMY" у Луцьку Михайла Олійника, якщо 10-20 років тому найбільше прибутків мали компанії, які переробляли якусь сировину, виготовляли метал тощо, то зараз ситуація кардинально змінилась – в топі найприбутковіших компаній опинились ті, що працюють в інформаційній сфері.

На думку чоловіка, на ринку є велика потреба в спеціалістах ІТ-галузі і ця потреба в Україні з часом лише зростатиме, але той рівень знань, які дають вузи, абсолютно не відповідає тому, що вимагають ІТ-компанії. Українська система освіти просто не встигає за швидким розвитком сфери ІТ-технологій.

"Багато міжнародних компаній готові відкривати філіали в Україні, але вони хочуть отримати спеціалістів, яких в нас поки немає. Саме тому ми вирішили заснувати цю школу", - пояснив Михайло Олійник.

Засновник та тренер "BRAIN ACADEMY" у Луцьку каже, що ця навчальна програма дає можливість отримати престижну освіту у сфері інформаційних технологій, яка відповідає міжнародним стандартам якості.

Ще один тренер школи ІТ-шників Юлія Кралюк розповіла, що викладатиме тестування програмного забезпечення. Робота тестувальників, за її словами, заключається в перевірці будь-якого нового додатку, програми чи платформи. Фактично ця професія є найпростішою в ІТ-галузі, однак вона дозволяє отримувати гідну платню, нічим не меншу, ніж у розробників.

"ІТ-галузь – це єдина галузь в Україні, яка не є корумпованою і в якій ти не пройдеш далі через своїх знайомих, лише через свої знання", - переконана дівчина.

Ініціатор започаткування освітньої програми "BRAIN ACADEMY" у Луцьку та радник голови Волинської обласної державної адміністрації Петро Гоцалюк також наголосив на тому, що засновники не стоять осторонь проблеми працевлаштування учасників АТО, тож військові зможуть пройти курс безкоштовно. Для решти ж навчання, яке триватиме 3 місяці, коштуватиме 6,5 тисяч гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів