Поділитись:

Що робив фонд Ігоря Гузя на Прибужжі

Четвер, 07 січня 2016, 18:24
Що робив фонд Ігоря Гузя на Прибужжі

На Волині у 2015 році у ділових колах став поширеним благодійний рух. Одні бізнесмени допомагають самотужки, інші примикають до благодійних фондів.

"Конкурент" запускає святковий спец-проект, у рамках якого будуть зібрані відомості про діяльність волинських меценатів. Також для популяризації соціально-відповідального бізнесу у нашому виданні працює постійна рубрика "Благодійність".

Благодійний фонд "Прибужжя" народного депутата Ігоря Гузя розпочав свою активну роботу з червня 2015 року.

Головною сферою діяльності є робота з соціально незахищеними верствами населення та молоддю.

У Фонді запевняють, що не надають безпосередньої фінансової допомоги, а зосереджуються на підтримці ряду громадських ініціатив.

Ще одна категорія яку підтримує фонд "Прибужжя" – люди з особливими потребами.

"Тісно співпрацюємо з ГО "Світ для дітей" - спільнотою, що згуртувала батьків дітей з особливими потребами, фахівців, котрі працюють з цією категорією осіб (психологів, логопедів, дефектологів) та небайдужих громадян", - йдеться у відповіді Фонду на запит "Конкурента" про діяльність БФ.

Благодійників, які долучаються до проведення акцій, у "Прибужжі" назвали таких: народний депутат Ігор Васюник, засновник Володимир-Волинського футбольного клубу "БРВ-ВІК" Валентин Кошельник. Фонд також співпрацює з молодіжний ресурсним центром "Нові Крила", ТзОВ "БРВ Україна", ГО "Світ для дітей".

Ще під час прес-конференції у червні 2015 році Ігор Гузь повідомляв, що буде створювати фонд, та оскільки у нього "великих грошей немає", то співпрацюватиме з бізнесом. Тож помітно, що залежно від акції, перелік меценатів змінюється.

В червні 2015 року Фонд профінансував оздоровлення понад сотні дітей загиблих, поранених та полонених учасників АТО у пансіонаті "Шацькі озера". Також організував благодійні арт-вечори в місті Володимир-Волинському. Разом з спілкою ветеранів АТО Нововолинська 14 жовтня 2015 року був проведений захід до Дня захисника України. В рамках програми підтримки здорової та активної молоді фонд підтримав всеукраїнські змагання з баскетболу серед дівчат "Золота осінь".

Напередодні новорічних свят була проведена акція "Подаруй дитині радість". Під час якої було роздано близько тисячі подарунків дошкільнятам – дітям учасників АТО 19-го виборчого округу. До благодійної акції доєднались приватний підприємець та помічник-консультант Ігоря Гузя Валентин Кошельник, депутат Нововолинської міськради та директор "БОШ Автосервіс Формула" Богдан Бадзюнь, генеральний директор Володимир-Волинської птахофабрики, ПАТ "Чеботурочка"Аліна Сич, депутат Любомльської райради та директор ТзОВ "Владтранс" Віталій Данилюк, Іваничівська районна організація "Молодіжна ініціатива".

БФ "Прибужжя" підписав спільну угоду з Люблінською "Фундацією Менеджерських Ініціатив" для спільної реалізації проектів в сфері розвитку місцевого самоврядування. Зокрема у 2016 році планується організація візитів в місто Люблін для ознайомлення з управлінням безпекою міста, житлово-комунальним господарством, управління відходами.

Читайте також про БФ "Волинь - 2014" у матеріалі Фронтмени волинського бізнесу - в одній меценатській ініціативі.

Надрукувати
мітки:
коментарів