Поділитись:

Власник банку "Михайлівський" оскаржує його ліквідацію в суді

Четвер, 15 грудня 2016, 11:08
Власник банку

Компанія "Екосіпан", яка є власником "Михайлівського", попросила суд визнати незаконними віднесення банку до неплатоспроможних, введення в нього тимчасової адміністрації та ліквідацію.

Про це пише Економічна правда, посилаючись на повідомлення компанії.

Днями Окружний адміністративний суд Києва розпочав розгляд позову компанії "Екосіпан" до Національного банку. Власник банку "Михайлівського" вимагає визнати незаконним рішення НБУ про неплатоспроможність банку і його подальшу ліквідацію.

Але в середу суд відклав розгляд справи до квітня.

"Це було зроблено на прохання НБУ, який вказав на те, що зараз розслідується кілька кримінальних проваджень, пов'язаних з доведенням до банкрутства "Михайлівського", і необхідно встановити винуватця", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо: 16 листопада президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає відшкодування коштів вкладникам банку "Михайлівський".

Прокуратура Києва також намагається притягнути до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку "Михайлівський", в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Національний банк оцінив завдані власником банку "Михайлівський" Віктором Поліщуком збитки в 23 млрд гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024