Поділитись:

Ангели і демони у міських маршрутках

Понеділок, 01 травня 2017, 07:40

Як приємно, коли їдеш десь зранку на роботу, а тебе оточують ввічливі люди. Ось так забіжиш дорогою на роботу (чи кудись ще) за ранковою кавою, а тобі посміхаються, бажають хорошого дня та смачного. Водії ввічливо пропускають на пішохідному переході.

У маршрутці не штовхаються, не грубіянять, і навіть ще не перевелись ті джентельмени, які поступаються місцем( і не обов'язково тобі), а, наприклад, от тій огрядній жіночці в червоній куртці і з важкими сумками в синю клітинку, чи бабусі, яка ледь зайшла в транспорт, і якій залюбки допомагають зайти, а потім вийти, чи юнаку з загіпсованою ногою. Навіть від спостереження за такими моментамина душі стає радісно і є надія, що "не все втрачено".

До речі про маршрутки - кожен хто не має власного транспорту, знає, що таке міські маршрутки, особливо зранку, коли всі поспішають на роботу, на навчання чи ще кудись на ринок чи поліклінніку. Це - суцільна штовханина, тіснява, навіть хамство і не завжди з боку водіїв.

Саме водії в маршрутках найчастіше є причиною нарікань і центром "зла" (особливо зранку) чи не в усіх пасажирів. Однак не варто думати, що кожен водій маршрутного таксі дорівнює хам та невіглас, є "маршрутчики" й з ангельським характером.

Ви тільки згадайте, як наші місцеві ЗМІ писали про водія, який на Різдвяні свята їздив за кермом маршрутки у костюмі Діда Мороза і піднімав настрій усім своїм пасажирам та навіть людям, які стояли на зупинці чекаючи на свій транспорт. Або ж вже відомий водій маршрутного таксі, який роздає маленьким дітям, які заходять в салон транспорту, цукерки. Ввічливі водії завжди потрапляють в поле зору лучан і, навіть, потім про них згадують постом вдячності у соцмережах.

Для мене особисто є показником навіть те, коли в салоні маршрутного таксі чисто, водій одягнений охайно і не дозволяє собі курити цигарки за кермом, задимлюючи весь салон. І в принципі ввічливих водіїв достатньо. Можливо їх навіть більше аніж водіїв-хамів. Просто про водіїв-хамів згадують "незлим тихим словом" ледь не щодня, а от про перших мовчать, і вони собі тихенько й помалу (зауважте на це!) катаються містом і роздають цукерки малятам та ввічливі посмішки своїм дорослим пасажирам.

Тому, шановні читачі "Конкурента", якщо зараз їдете в транспорті зверніть увагу, який водій вас везе. Якщо ввічливий, то і ви не забудьте теж про гарний тон і подякуйте йому, як будете виходити з маршрутки. Бо хто зна, може в той же час, хтось десь зараз потерпає стоячи на одній нозі в салоні іншого маршрутного таксі, в якому на всю лунає шансон, димить цигарка з рота набундюченого і злого дядька-водія, який везе людей "наче дрова".

Тому для хорошого настрою варто самому намагатись шукати позитив у деталях. Доброго ранку!

Надрукувати
мітки:
коментарів