Поділитись:

Топ-5 небажаних зустрічей на дорозі

Четвер, 14 вересня 2017, 07:40

Ще під час навчання в автомобільній школі я зрозуміла, що мій топ-5 найбільш небажаних зустрічей на дорозі виглядає так:

5 місце: поліція.

Якби вони мені в той мегафон щось сказали, як поліцейскі уміють, то від того голосного звуку я переплутала би всі педалі.

Уіу-уіу...!

"Водій зеленої "Тесли" (ну можна ж помріяти, це ж особистий блог), зупиніть автомобіль!"

Вони так голосно це роблять, що у водія зеленої "Тесли" почалися би труситися руки.

А вони би спитали: "Шановна, ви щось вживали сьогодні?".

А я би їм: "Я-я-я-я-я-я ні-ні-нічого не в-в-в-в-в-вживала".

А в голові би згадувала історії про бабок, які переляк знімають.

Подібна історія у мене вже була. Якось бігала в парку і мені, тихо підкравшись, поліцейські доброго ранку побажали в той мегафон.

Хлопці, якщо ви пам'ятаєте дівчину в легінсах з жовтими лампасами, яка бігла біля зоопарку, замріяно слухала пташечок, то знайте, що та дівчина була на грані "бій/біжи" з усіма фізіологічними процесами, які супроводжують цей стан після того мегафону.

4 місце: лосі, олені, курки

Ні, це поки що не алегорії, хоча асоціативний ряд можна провести. Я веду мову про реальних лосів, оленів, які перебігають дорогу, або стоять на ній. І тварину шкода, і машині гаплик, і відповідальність може бути.

А ще не люблю, коли машина потрапляє в полон корів. Ніби весело, але якось не по доброму ті корови завжди на мене дивляться.

Серед інших тварин неприємні зустрічі із курками. Ці дамочки десять разів в радіусі одного метра за 3 секунди можуть змінити напрям руху. І звісно пси показують не найрозумніші риси, кидаючись на авто.

3 місце: водій на мега дорогій машині (або на мега дешевій)

Тут усе зрозуміло. Не дарма анекдоти про "Запорожця" та "Мерса" ходять по світу. Щодо нюансу в дужках, то ви, певно, здогадалися, що мова йде про вживані авто з-закордону. Я розумію і підтримую людей в їхньому прагненні захистити свої права на достойне життя та людські податки, але, коли юнаку потрапляє до рук авто за тисячу доларів, він часто чудить на дорозі.

2 місце: п'яний водій, або просто збуджений

Якщо з алкоголем і іншими видами сп'яніння пояснення не потрібні, то про "збуджених" поясню думку. До цієї когорти відношу холериків на дорозі. Це той водій, який спалює колодки, стартуючи на жовтий. Це той водій, який не може встояти за стоп-лінією. Він буде всі ті секунди, доки йому горить "червоне", трішки висовувати носа. Це той водій, який обганяє перед кільцем, світлофором, пагорбом, лежачим поліцейським. Бро, ну що ти виграєш? То ж стоятимемо разом.

1 місце: пішоходи

Якби мені дали завдання зробити соціальну рекламу, я би впоралася за лічені години, використовуючи відеореєстратор. Коли пішохід переходить дорогу, ви у авто майже ніколи не побачите праву і ліву частини його обличчя. Бо вони не дивляться на дорогу! Це було величезне відкриття для мене побачити на скільки байдуже люди роблять кроки на проїжджу частину. Просто пруть. Можуть встати на дорозі, і когось гукати, виясняти стосунки, зав'язувати шнурівки, переписуватися в телефоні, знімати інста-сторіс, йти, наче вони на пляжі, йти, наче вони світяться вночі, хоча насправді в темному. Та отямтеся! Зазирніть в очі водія, може то ваша любов)

Гран-прі

Звісно, це ями, ямиська, рови, вали, вибоїни - о, скільки багатогранностей на волинських дорогах!

***

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією. Фото - ілюстративні.

Надрукувати
мітки:
коментарів