Поділитись:

Підготуйте свій смартфон до зимових морозів

Субота, 05 листопада 2016, 21:38

Захистити смартфон у холодну пору року та зробити його використання більш зручним допоможуть кілька простих, проте дієвих порад.

Ними поділилось видання Tech Today.

Перш за все, не використовуйте ґаджет упродовж тривалого часу на сильному морозі. Це може сильно вкоротити йому віку, особливо батареї. Якщо ж смартфон вимкнувся на холоді, не намагайтесь запустити його знов. Зніміть батарею і дайте апарату полежати у теплому сухому приміщенні 3-4 години, після чого вмикайте.

Якщо смартфон у чохлі, особливо силіконовому, час від часу знімайте його. Можна, як варіант, періодично залишати апарат без чохла на ніч. Пара від дихання сприяє утворенню конденсату, який може збиратися під поверхнею чохла.

Використовуйте зовнішню батарею (power bank) – на морозі акумулятор розряджається швидше. Добирайте модель батареї так, щоб параметри струму та напруги збігалися з тими, що зазначені на зарядному пристрої смартфона, наприклад напруга 5 В, сила струму 1,2 А. Компактні батареї, зазвичай, гарантують півтора-два повних заряджання. Більш ємні моделі зовнішніх акумуляторів дозволяють заряджати два смартфони одночасно.

Є сенс придбати модель із вбудованим кабелем USB. Моделі power bank від відомих виробників відзначаються якісними енергоелементами, а отже, менші за розміром, мають більшу ефективність та строк використання.

Вдягніть рукавиці для роботи із сенсорними екранами, годі морозити пальці. Такі пальчатка містять мікроволокна провідника (металу чи срібла) на кінчиках пальців. В'язані та пальчатка з тканини коштують до 200 грн, але не дуже ефективно захищають від холоду при сильному морозі.

Додайте звичайним пальчаткам сенсорні можливості. NanoTips– спеціальна суміш синього чи чорного кольору з частки провідника, яка наноситься на місця, де розташовані подушечки пальців. Гель наноситься у три-чотири шари і після висихання дозволяє користуватися пристроями із сенсорним управлінням, не знімаючи рукавиць. Через кілька тижнів використання NanoTips необхідно наносити повторно. Одного флакону вистачить на кілька сезонів. У зарубіжних інтернет-магазинах NanoTips коштує від 20 доларів. Не варто наносити засіб на стильні шкіряні рукавички, а от для туристичних чи гірськолижних він цілком підійде.

Захистіть смартфон від фізичних пошкоджень. Простий чохол з товстого силікону (від 50-100 грн) значно підвищує шанси на виживання для апарата, що вислизнув з рук. На Aliexpress доступні і більш досконалі моделі. Наприклад, міцні "гібридні" пластикові чохли з додатковими ребрами жорсткості та вбудованою підставкою коштують від 120 гривень. Деякі моделі смартфонів можна запакувати в герметичні пило- та вологонепроникні "панцири", захистивши ґаджет з усіх боків "на всі 360 градусів".

Слухайте музику з комфортом. Придбайте навушники, які зручно носити під головним убором, – компактні "вкладиші" чи "затички", які оснащені дротовим пультом керування.

Подбайте про навушники, які зігріють вуха. Дівчата зазвичай полюбляють узимку красуватися без головного убору. Стильні хутряні навушники" вбивають одразу трьох зайців": грають музику, гріють вуха і майже не псують зачіску. Такі аксесуари доступні як у дротовому, так і в bluetooth-виконанні й коштують від 260 гривень.

Хлопці можуть "утеплитися" в'язаною шапочкою (від 260 грн) з вбудованими бездротовими навушниками або теплою хутряною "вушанкою" (від 350 грн).

Надрукувати
мітки:
коментарів