Поділитись:

У джазі тільки Луцьк. Завершився другий день фестивалю "JAZZ BEZ"

Неділя, 11 грудня 2016, 09:17

Любителі джазу слухали топові інтернаціональні джазові гурти на 16-му міжнародному благодійному джазовому фестивалі "JAZZ BEZ 2016".

Поціновувачі якісної музики мали можливість послухати українську народну музику у джазовій обробці. Таку музику грали на другий день 19 міжнародного джазового фестивалю "JAZZ BEZ 2016" 11 грудня у Волинському обласному театрі ляльок джазовий проект молодих віртуозів з Польщі, Молдавії, Куби та України "Budniak / Bakovsky INTERMEDIUM QUINTET".

Географія цього колективу не менш цікава, аніж його назва, адже цей квінтет – це суміш Польщі, Молдови, Куби та України. Саме з цих країн з'їхались музиканти щоб зіграти на одній сцені.

Кшиштоф Савіцкі все фіксує на фотоапарат><span class=Кшиштоф Савіцкі все фіксує на фотоапарат

Щоправда не обійшлось без нюансів – декотрі музиканти затримувались на кордоні. Втім із запізненням але джаз все ж таки був. І відкривали вечір "Budniak / Bakovsky INTERMEDIUM QUINTET" - джазовий проект молодих та талановитих джазменів – Пьотра Будняка та Тараса Баковського.

Тарас Баковський><span class=Тарас Баковський

Кубинський внесок у джазовий фестиваль в Луцьку><span class=Кубинський внесок у джазовий фестиваль в Луцьку

З цим музичним  інструментом джаз асоціюється найбільше><span class=З цим музичним інструментом джаз асоціюється найбільше

Під час двадцятихвилинної перерви деякі слухачі не поспішали покидати залу, а спостерігали за тим, як налаштовує інструменти та готується до виступу жіночий джазовий колектив "Sisters in Jazz".

Душевні розмови в перерві><span class=Душевні розмови в перерві

В холі перед концертною залою влаштували міні-ярмарку і збирали  кошти на благодійність><span class=В холі перед концертною залою влаштували міні-ярмарку і збирали кошти на благодійність

Цей музичний проект створили талановиті музикантки із Японії, США, Італії, Німеччини та Польщі. До складу увійшли: американська саксофоністка Каміль Турман, віброфоністка Ізабелла Ефенберг, італійка, яка грає на контрабасі Федеріка Мянкансанті, на ударних – полячка Дорота Пьєтровська та на фортепіано Наоко Сакакста.

"У джазі тільки дівчата"

Жіночий колектив грали джазову музику майже півтори години. Втім і після завершення виступу слухачі просили їх зіграти "на біс".

Завершився другий джазовий вечір традиційним джем-сейшеном. Тому ті, хто не поспішав покинути залу могли слухати хороший блюз у виконанні "Budniak / Bakovsky INTERMEDIUM QUINTET" та консула Генерального Консульства Республіки Польща Кшиштофа Савіцкі.

Надрукувати
мітки:
коментарів