Поділитись:

У центрі Луцька будують церковний магазин (фото)

П'ятниця, 30 грудня 2016, 14:00

У центрі Луцька поруч із Кафедральним собором Святої Трійці Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату будують церковний магазин.

Про це у коментарі діловому виданню Волині "Конкурент" повідомив прес-секретар архімандрит Константин (Марченко).

Із його слів, магазин вирішили будувати поза церквою, адже неправильно, коли продажа відбувається на території церкви. Щодо асортименту, то там можна буде придбати свічки, ікони, книги, газети та церковне приладдя.

"Роблять нормальний, гідний для центра міста магазин церковний тому, що воно неправильно. коли в церкві продають. Там буде тепло, щоб продавці в ноги не мерзли", – наголосив він.

Архімандрит Константин зауважив, що які б роботи не починали, то завжди знайдуться люди, котрі лише критикують або вказують, як правильніше.

"Їду в Польщу - дивуюся, як там все гарно і стильно. Тільки тут щось починаєш робити – одразу всі питають... Атомну бомбу напевно в центрі міста кладемо (жартує). У монастирі в нас була схожа проблема: коли нам передали приміщення в Жидичині, то це був просто жах. Який це був жах! Те, що 10 років пусткою стояло і валилося, то це було добре... Ясно, що почали там щось підмуровувати, штукатурити. Слухайте, стільки господарів знайшлося в цій країні! Поставили дах із металочерепиці – неправильно. Порушили архітектурний ансамбль, треба було міддю покривати... Тобто, якщо на мідь грошей немає, то нехай воно завалиться?! Отака в людей логіка... І що не роби - все погано і все не так! Там хреста біля собору (пам'ятний знак) перенести – істерика! Понаписували – "шабаші попівські"! І думаєш: "Тебе оточують адекватні люди?" Як так? Прийди, оціни – якщо погано, то пальцем вкажи, що не так. Я або аргументую, або погоджуся", – резюмував архімандрит Константин.

Надрукувати
мітки:
коментарів