Поділитись:

10 найкращих фільмів 2016 року, які варто подивитися

Неділя, 01 січня 2017, 19:21
10 найкращих фільмів 2016 року, які варто подивитися

Видання "Еспресо" обрало 10 найбільш достойних фільмів 2016 року

"Неоновий демон" (Neon Demon, режисер Ніколас Віндінг Рьофн)

Радикальна естетська драма відомого данського автора. Другий фільм режисера, який був знятий у Лос-Анджелесі. Розказує історію молодої дівчини Джессі, яка починає свою кар'єру моделі у Місті янголів, де зустрічає зовсім різних людей, які так чи інакше впливають на її життя.

"Неоновий демон" - це один з найбільш вражаючих фільмів останніх років. Він має всі шанси з роками отримати культовий статус серед кіноманів і режисерів.

Фільм був учасником Каннського кінофестивалю, проте журі обійшло його увагою. Фільм здобув другорядну премію за найкращий саундтрек.

При бюджеті $7 млн фільм зібрав $3,4 млн.

"Аудитор" (The Accountant, режисер Гевін О'Коннор)

Пригодницький бойовик з елементами психологічної драми, знятий режисером фільмів "Воїн" і "Джейн бере зброю" Гевіном О'Коннором. У фільмі розказана історія аутиста, який проходить вишкіл, стає геніальним бухгалтером, проте його діяльність пов'язана з дуже небезпечними організаціями.

"Аудитор" - це більш ніж важливе кіновисловлювання, бо чи не вперше людина з відхиленням показана не як жертва, а як воїн з неймовірною силою волі, безжальність якого набагато симпатичніша за підлість обмежених своєю нормальністю і страх безвідповідальних людей.

При бюджеті в $44 млн фільм зібрав у прокаті більше ніж $148 млн.

"Едді Орел" (Eddie the Eagle, режисер Декстер Флетчер)

Захоплююча біографічна трагікомедія від відомого британського актора і режисера Декстера Флетчера, відомого як виконавця головної ролі у культовому фільмі Дерека Джармена - "Караваджо".

У фільмі "Едді Орел" йдеться про британського стрибуна з трампліну Едді Едвардса та його шлях до успіху. Попри те, що Едвардс не був талановитим спортсменом, все ж йому вдалося своїм невтомним натхненням запалити віру всіх, хто вважав його абсолютно безнайдійним невдахою. Чудове, мотивуюче і по-справжньому британське кіно.

"Аве, Цезар!" (Hail, Caesar! режисери Джоел та Ітан Коени)
Сатирична ретро-драма від оскароносних братів Коенів. Незважаючи на те що сюжет фільму є абсолютною вигадкою, все ж в центрі сюжету - реальна людина, яка жила в середині минулого сторіччя - продюсер Едді Менікс, один день з життя якого і показують на екрані.
"Аве, Цезар!" - кіно, повністю присвячене класичній кіноіндустрії. Зняте з любов'ю до Голлівуду 50-х. В ньому є непрямі посилання на популярні в ті часи вестерни, пеплуми і мюзикли.
При бюджеті в $22 млн фільм заробив $63 млн.

"Фінансовий монстр" (Money Monster, режисер Джоді Фостер)

Захоплюючий триллер про те, яким насправді крихким може бути світ, побудований на брехні. В центрі сюжету - телевізійне шоу на економічну тематику "Фінанcовий монстр", яке веде самовпевнений базіка у виконанні Джорджа Клуні. Під час прямого ефіру програми трапляється незапланована сценарієм подія, яка назавжди змінює життя героїв фільму.

Режисерська робота володарки двох "Оскарів" Джоді Фостер. Прем'єра фільму відбулася 12 травня в рамках позаконкурсної програми Каннського кінофестивалю.

При бюджеті $27 млн фільм зібрав у прокаті $93 млн.

"Війна проти всіх" (War on Everyone, режисер Джон Майкл Макдонах)

Розбишацька чорна комедія з оригінальним сюжетом, чудовими акторськими роботами, стильною операторською роботою. Фільм розповідає про двох корумпованих поліцейських, які займаються шантажем бандитів.

"Війна проти всіх" була показана на Берлінському кінофестивалі та виходила в український прокат.

"Хлопці зі стволами" (War Dogs, режисер Тодд Філліпс)
Пригодницька біографічна драма, в основу якої лягла історія двох пройдисвітів, які починають робити бізнес на закупівлі озброєння для американської армії. Їхній бізнес процвітає, вони набирають обертів і перед ними замаячіла майже недосяжна ціль, за яку вони все ж беруться - контракт на $300 млн.
Завдяки неперевершеній грі виконавця головної ролі Джона Гілла, цей фільм дуже правильно балансує між легковажним стилем підліткових комедій і серйозністю кримінальної драми. Варто зауважити, що Гілл номінований за цю роль на "Золотий глобус", який вручатимуть одразу після свят.
При бюджеті $40 млн фільм заробив більше $86 млн.
"Невідома" (La fille inconnue, режисери Жан-П'єр і Люк Дарденни)
Щемлива психологічна драма, в якій традиційно, як для братів Дарденнів, піднята соціальна проблематика. Гіперреалізм сюжету не викликає ніяких сумнівів, як і щирість гуманістичного послання цього скромного і прекрасного фільму.
Фільм був учасником основного конкурсу Каннського кінофестивалю. Як і згаданий вище фільм "Хлопці зі стволами", "Невідома" є дуже важливою у контексті змін, які відбуваються в сьогоднішній Україні. Це французьке кіно показує роботу звичайного сімейного лікаря та загалом розкриває маловідомі нюанси системи охорони здоров'я, до якої прагне нинішній український уряд.

"Мій король" (Мon roi, режисер Майвен Ле Беско)

Незабутня романтична мелодрама з одним із найкращих французьких акторів - Венсаном Касселем. Його екранна партнерка, Еммануель Берко, теж зіграла на найвищому рівні, за що абсолютно справедливо була удостоєна приза за найкращу жіночу роль Канн 2015 року.

У центрі сюжету - пара закоханих, яка разом з глядачем переживає найскладніші етапи своїх багатостраждальних cтосунків.

Бюджет фільму склав $9,5 млн, він зміг заробити - $6,7 млн.

"Кожному своє" (Everybody Wants Some!!, режисер Річард Лінклейтер)

Американська ретро-драма від неперевершеного майстра простих історій, номінанта на премію "Оскар" - Річарда Лінклейтера. Події фільму розвиваються у 1980-ті: головний герой тільки що закінчив школу, після якої він потрапляє на навчання у коледж бейсболістів. Там він дізнається, що таке справжня дружба, пізнає смак свободи і дорослого життя.

"Кожному своє" - це фільм, стиль і виражальні засоби якого відповідають духу часу, заявленому у синопсисі. Справжнє, автентичне кіно.

Фільм отримав схвальні відгуки критиків, хоч і не зміг окупитися у прокаті (заробивши майже $5 млн при бюджеті - $10 млн).

Надрукувати
мітки:
коментарів