Поділитись:

У Луцьку вшанували пам'ять Степана Бандери (фото)

Неділя, 01 січня 2017, 18:36

У Луцьку біля пам'ятного знаку Степану Бандері відбулося громадське віче та покладання квітів у зв'язку з 108-ою річницею від дня народження керівника проводу Організації Українських Націоналістів.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

Участь у заході взяли заступник міського голови Андрій Киця, депутати міської ради, ветерани ОУН УПА та представники громадських організацій. На цьому місці традиційно 1 січня збираються лучани, аби вшанувати постать великого українця, який все своє життя віддав боротьбі за незалежність України.

Священнослужителі відслужили панахиду та освятили пам'ятний знак.

Згадуючи історичну постать Степана Бандери, Андрій Киця назвав його символом невтомної боротьби за волю та одним із натхненників сучасного визвольного руху.

"Степан Бандера, без сумніву, є Героєм і відважним сином українського народу. Ми повинні памятати його дії і постулати у цей непростий для України час. Адже задекларувавши незалежність, нам потрібно вчитися бути незалежними", - наголосив він.

З метою національно-патріотичного виховання молоді, протягом січня у бібліотечних установах міста відбудуться тематичні виставки та перегляд літератури.

Надрукувати
мітки:
коментарів