Поділитись:

"Хто такий Роман Бондарук?": голови ОСББ хочуть "свого" представника у виконкомі Луцькради

Понеділок, 23 січня 2017, 17:01

У Луцьку хочуть розширити склад виконавчого комітету міської ради та внести до його складу представника громадського об'єднання "Рада голів ОСББ Луцька" Валерія Корпача.

Причиною цього є загальне невдоволення представників організації, до складу якої входить 80 голів ОСББ Луцька, керівником Ради голів ОСББ Луцька Романом Бондаруком.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцькради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту в понеділок, 23 січня.

Як розповів депутат Петро Бойко, це питання пов'язане з тим, що в Луцьку діє громадське об'єднання "Рада голів ОСББ Луцька", яке на своїх зборах просить сесію міської ради, щоби до складу виконавчого комітету включити представника та члена правління організації Валерія Корпача.

"Справа в тому, що на даний час в складі виконкому від ОСББ включений Бондарук Роман, але він не представляє наші інтереси і ніколи не представляв. В самому проекті рішення написано, що він є керівником Ради голів ОСББ Луцька, яким він ніколи не був і не є. Він з нами не спілкується і не допомагає, а навпаки – шкодить нашій роботі. Останнє рішення, коли затверджувався міський бюджет, він без наших порад змінив рішення. Довелося його відвойовувати. Депутатською фракцією політичної партії "УКРОП" внесено рішення, щоб доповнити склад виконавчого комітету і внести кандидатуру Валерія Корпача. Наша громадська організація зареєстрована, має статут, печатку, голову. Хто такий Роман Бондарук? Покажіть, де він є голова. Як він може розуміти нас та представляти наші інтереси у виконавчому комітеті, коли він з нами не спілкується? За нами стоять тисячі лучан. Ми хочемо, щоб їх інтереси були представлені", – наголосив він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: РОМАН БОНДАРУК СКАЗАВ, ХТО ВІН ТАКИЙ

Голова комісії, депутат Микола Федік із приводу розширення виконкому зазначив, що спершу потрібно, аби голови ОСББ розібралися у своєму колективі та визначилися, хто повинен представляти їхні інтереси.

"Треба напевно, щоб ОСББ між собою розібралися, той у них представник чи не той, легітимний чи ні. Дійсно, є Роман Бондарук, який входить у виконком як голова Ради голів ОСББ. Якщо у голів ОСББ є інша позиція, то вони мають вирішити це питання", – зазначив він.

Сам Валерій Корпач зазначив, що ГО "Рада голів ОСББ Луцька" було створено у 2016 році, куди було запрошено всіх голів ОСББ, в тому числі, Романа Бондарука та Юлію Сабатюк (голова правління Асоціації ОСББ "Лучани" Юлія Сабатюк – К.).

"Тричі ми проводили зібрання, їх персонально запрошували. Вони знехтували цим. Зі сторони Сабатюк та Бондарука вся допомога – це брати кредити і вирішувати свої питання. Наше громадське об'єднання має дуже широкий спект питань. Зокрема, тільки в минулому році ми допомогли створити десь до 50 ОСББ і ще ряд на стадії завершення. Ми надаємо методичну та практичну допомогу головам ОСББ і в створенні, і в функціонуванні. Питання висунення кандидатури виносилося на зборах громадського об'єднання", – зауважив він.

Зрештою, проект рішення члени комісії не підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів