Поділитись:

"Я – людина компромісу": яскраві вислови міського голови Миколи Романюка

П'ятниця, 03 лютого 2017, 18:50
«Я – людина компромісу»: яскраві вислови міського голови Миколи Романюка

Луцького міського голови Миколи Романюка не стало... Така сумна звістка розлетілася містом сьогодні та сколихнула рідних, близьких, друзів та усіх, хто його знав.

Як відомо, цього тижня Микола Ярославович потрапив у лікарню. Згодом рідні міського голови Луцька підтвердили інформацію про його госпіталізацію, заявивши про його важкий стан. У п'ятницю, 3 лютого, Микола Романюк відійшов у вічність...

Сайт новин Луцька "Конкурент" пригадав яскраві цитати очільника міста за час керівництва містом.

* * *

«Я – людина компромісу»: яскраві вислови міського голови Миколи Романюка

"Я не є конфліктною людиною, я – людина компромісу. Компроміс має бути вигідним для міста. Не для себе, не для якогось депутата, не для фракції, а для лучан. Я такий компроміс стараюся знаходити. Якщо є в мене ідея, я стараюся переконати, що вона потрібна для лучан. Знаходимо компроміс: часом не за одну розмову, не за дві, не за три" ("Конкурент", 26 серпня 2016 року)

* * *

"А як для міського голови, то кращий подарунок – це те, що День міста, День Незалежності ми зустріли разом з лучанами. Непогані досягнення, які сьогодні є в різних сферах міського життя – це і є подарунок" ("Конкурент", 26 серпня 2016 року)

«Я – людина компромісу»: яскраві вислови міського голови Миколи Романюка

* * *

"Я пам'ятаю все – і день, і годину, коли ми з майбутньою дружиною Марією познайомились. Це було 11 вересня 1977 року. Тоді я був першокурсником Львівського лісотехнічного інституту. Для нас організували похід до театру опери і балету. Ще в антракті я звернув увагу на дівчину, яка вчилась на одному зі мною курсі, тільки в іншій групі. А коли з театру поверталися в гуртожиток, то, пригадую, було прохолодно, і це стало, по суті, приводом для нашого знайомства. Я зняв свого піджака і запропонував Марії. Вона не відмовилась. Ми з дружиною цей день, до речі, завжди згадуємо як день нас двох. Ми навіть подарунками обмінюємось. Цей день, здається, навіть більш значимий, ніж саме весілля" ("Таблоїд Волині", серпень 2016 року)

«Я – людина компромісу»: яскраві вислови міського голови Миколи Романюка

* * *

"Часом задумуюся: за що вона мене так довго терпить? І відчуваю провину перед нею, гріх за те, що мало уваги приділяв їй. Я вдячний дружині за допомогу, підтримку, розуміння, чисто жіноче співчуття. Є такий вислів: "Найкращий друг – це дружина". Так можу сказати і я. А ще, і це без перебільшення, завдяки дружині я досяг у житті того, що маю. Через постійну зайнятість, особливо, як був призначений на посаду голови обласної держадміністрації, ми навіть мало бачились. Бувало, по два-три дні лише телефоном спілкувались. І вже дружина звикла чути фразу: "Марійцю, почекай". "Я вже чекаю більше тридцяти років і зрозуміла, що це в тобі не лікується", – відповідає вона на ці слова. Я вдячний Богові за таку дружину, яку люблю, ціную, шаную, поважаю. Я цього не приховував і не приховую" ("Таблоїд Волині", серпень 2016 року)

«Я – людина компромісу»: яскраві вислови міського голови Миколи Романюка

* * *

"Вже й не пам'ятаю, коли мав повноцінний вихідний. Коли ж випадає можливість, то спокутую гріхи перед своїми рідними. Завинив, бо не приділяв їм належної уваги, коли працював у комсомолі, облвиконкомі, банку, облдержадміністрації. Тому неділю визнав днем сім'ї. Разом із синами даємо можливість нашим жінкам відпочити й щось смачне готуємо" (Луцька міська рада, 14 червня 2012 року)

«Я – людина компромісу»: яскраві вислови міського голови Миколи Романюка

* * *

"Кажуть, що Романюк бере хабарі світильниками. Я кажу: хабарів не беру, а світильники давайте. Щодо того чи важко, у першу чергу говорю з тими, про яких "Коментарі" написали, що вони на мене "впливають". Почав із Цибульського – директора СКФ. Він показав приклад. А взагалі, багато хто сам зголошується. Той же Палиця прийшов і запитав: "Що я можу зробити для міста?". В результаті – матимемо освітлений парк. Єремеєв із Івахівим зголосилися купити світильники для вулиці Лесі Українки. Є й інший випадок. Підприємець каже: "Миколо Ярославовичу, я куплю десяток ліхтарів". Немає проблем. Через пару днів прийшов і каже: "Я ж ліхтарі купую, то ви рішення виконкому щодо перевезень змініть". Я коли це почув, сказав, аби Ковпак (директор "Луцьксвітла" – авт.) негайно повернув гроші" (Відомості, 26 травня 2011 року)

* * *

"Ми створимо фракцію "Микола". А що? У нас чотири Миколи, і я  – п'ятий. Миколу Собуцького зробимо головою фракції" ("Конкурент", 30 червня 2016 року)

«Я – людина компромісу»: яскраві вислови міського голови Миколи Романюка

* * *

"Я скажу чесно, що я дуже задоволений роботою своєї команди. Перш за все, кожен із заступників приніс щось нове в ті напрямки, які він очолює. Тому що кожен курує новий для себе напрямок. І єдине, що б я хотів сказати, – це тільки слова вдячності. Безперечно, є зауваження, є дискусійні моменти, є ситуації, які ми не виносимо за межі цього кабінету, суперечки між заступниками щодо бачення певної проблеми. Але ми завжди виходимо до людей єдиною командою. Хотів би добре слово сказати і про секретаря міської ради Юлію Вусенко, хоча вона й не є у виконавчому органі. Але вона також у міру можливого зуміла знайти контакти, компроміс і налагодити співпрацю з депутатськими фракціями, допомагає в цьому і мені" (Волинський інформаційний портал, 6 грудня 2016 року)

* * *

"Я думаю, що найбільш перспективне, найбільш красиве місце в Луцьку буде біля замку. Якщо ми ще заберемо ринок, хоча б оцю ліву сторону, зробимо праву гарно (бо всю ми її не заберемо – я реально дивлюсь на речі): з сувенірними лавками, але і м'ясо й ковбасу можна буде купити всередині, так, як "Бесарабка" у центрі Києва. Далі, біля Стиру, завершили роботи, виклали каменем. Парк – поруч, замок, старовина. От у цьому місці гарно жити" (Волинський інформаційний портал, 6 грудня 2016 року)

«Я – людина компромісу»: яскраві вислови міського голови Миколи Романюка

* * *

"Взагалі, хто б не приїжджав до Луцька, кажуть: "У вас інші люди". У нас люди йдуть і, перепрошую, папірця не кинуть на вулиці. З цього теж культура починається. У нас люди не курять на зупинці. Не завжди, безперечно, є різне. У нас у жодному барі чи ресторані не побачиш, щоб хтось закурив. Не у всіх так" (Волинський інформаційний портал, 6 грудня 2016 року)

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14