Поділитись:

Бюджет буде важкий, – голова Волиньради

Понеділок, 06 лютого 2017, 16:00

Бюджет Волинської області на 2017 рік буде складним для виконання через збільшення фінансового навантаження на обласну раду і зменшення державного фінансування.

Про це розповів голова Волинської обласної ради Ігор Палиця під час ефіру на телеканалі "Нова Волинь" 3 лютого.

Він порівняв обласні бюджети у 2016 та 2017 роках, провівши паралель з фінансовим становищом звичайної сім'ї.

"Якщо в 2016 році у сім'ї були гроші на те, щоб поїсти, поїхати раз в рік у відпустку і купити раз в рік дітям і собі одяг, то у 2017 році вам би прийшлося відмовитися від відпустки, від чогось, що ви любили їсти і забути про те, щоб купити новий одяг – тому, що грошей не вистачає", – характеризує обласний бюджет на 2017 рік Ігор Палиця.

Голова Волиньради пригадує: в 2016 році обласна рада ділила 144 мільйона гривень вільних залишків. Цього року обласна адміністрація збирається "вносити" 80 мільйонів гривень залишків. Щоправда додає: "Це вони трохи прибідняються, думаю, буде в межах минулого року".

Ігор Палиця твердить, що держава посилює навантаження на місцеві бюджети, віддаючи на їх баланс ПТУ, змушуючи самостійно сплачувати за комунальні послуги в лікарнях та школах, фінансувати утримання техперсоналу цих закладів.

"Децентралізація здійснюється, держава дійсно нам віддає об'єкти. В цьому році на баланс обласної ради віддали 18 ПТУ. Утримання їх – 183 мільйона гривень в рік. Прекрасно. Але держава забула нам гроші дати на утримання закладів. Дали всього 40 мільйонів. Інші 140 мільйонів нам тепер треба шукати в бюджеті, закривати програми", – каже політик.

"Децентралізація відбувається – гроші забувають передавати", – ще раз наголошує він.

"Бюджет буде дуже важкий. І я дуже сподіваюся, що ми зможемо пройти цих два чи три роки за рахунок того, що отримаємо дохід від "Волиньприродресурсу", – підсумував голова Волиньради.

Надрукувати
мітки:
коментарів