Поділитись:

Ремонт луцького ЦНАПу на торгах вдалося "здешевити" на 700 тисяч

П'ятниця, 10 лютого 2017, 21:00
Ремонт луцького ЦНАПу на торгах  вдалося «здешевити» на 700 тисяч

Ремонт луцького ЦНАПу на торгах  вдалося «здешевити» на 700 тисяч

Луцька фірма ТОВ "Західелектромонтаж" зголосилася реконструювати частину ЦНАПу на вулиці Лесі Українки за 3 мільйона 12 тисяч 600 гривень.

Таку інформацію оприлюднили в системі публічних електронних закупівель Prozorro.

Це на 727 тисяч 400 гривень менше від суми, яку готові були виділити з міського бюджету.

Згідно з договором, роботи повинні бути виконані упродовж січня-червня 2017 року. Йдеться, зокрема, про добудову для розширення зали очікування, облаштування кількох робочих місць та гардеробу.

Аукціон відбувся 6 січня 2017 року. В торгах взяли участь 4 учасники.

Ремонт луцького ЦНАПу на торгах  вдалося «здешевити» на 700 тисяч

За результатами торгів, перемогу здобуло ТОВ "БУДГАРАНТ ПЛЮС". Проте на сесії міської ради 12 січня мер Микола Романюк поставив під сумнів порядність цієї фірми.

"Тендер провели через Prozorro і виграла одна фірма, якій менше двох років. Може, є там стілець і печатка та й усе. За день в ЦНАПі обслуговується більше тисячі людей, от перекопають там все за наші гроші, а не завершать – що робитимемо?" – передає слова Миколи Романюка ІА Волинські Новини.

За даними з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб, статутний капітал фірми-переможця складає 1 тисячу гривень. Кінцевими бенефіціарами є Школьний Богдан Анатолійович (місто Київ, вулиця Регенераторна, 4, кв. 1-377) та Гринкевич Роман Ігорович (місто Львів, вул. Остроградських, 5/45)

Як писало видання "Наші гроші. Львів", згадана фірма замішана у скандальному будівництві Дрогобицької школи № 5 та брала участь у сумнівному тендері на реконструкцію будівель та споруд спортивного комплексу "Юність", що у парку культури ім. Б. Хмельницького у Львові.

Крім того, як стверджує видання, один зі співвласників "БУДГАРАНТ ПЛЮС" Роман Гринкевич з великою імовірністю є сином Ігоря Гринкевича, будівельна компанія якого також заробила репутацію ненадійного підрядника.

Очевидно, зваживши на ці факти, луцька мерія відмовилася від підписання договору з фірмою.

Наступним претендентом на виконання робіт мала би бути ТОВ "ВЕСТ БІЛДІНГ ГРУП", яка запропонувала другу найнижчу вартість робіт (3 мільйона 12 тисяч 500 гривень).

Статутний капітал цієї фірми, у порівнянні з "БУДГАРАНТ ПЛЮС", значно більший і становить, за даними реєстру, 1 мільйон гривень. Засновником є Тимрук Наталія Богданівна (Львівська область, смт Рудне, вул. Шевченка 7б).

Як повідомляє видання "Наші гроші. Львів", раніше фірма належала Василині Пулик, Олені Сапізі та Світлані Гринкевич. Остання зареєстрована за однією адресою з Ігорем Гринкевичем, ймовірно, батьком Романа Гринкевича. Роман Гринкевич, нагадаємо, представляє ТОВ "БУДГАРАНТ ПЛЮС".

Крім того, власниця "Вест Білдінг Груп" Наталія Тимрук також з літа 2016 року є підписантом ТОВ "Мегабудмакс", директором якого був вже згаданий Ігор Гринкевич.

Таким чином, можна говорити про спорідненість двох фірм-претендентів на ремонт луцького ЦНАПу. І, ймовірно, саме цей фактор став причиною відмови ТОВ "ВЕСТ БІЛДІНГ ГРУП" в підписанні договору на виконання робіт.

Ремонт луцького ЦНАПу на торгах  вдалося «здешевити» на 700 тисяч

Третій претендент – ТОВ " Західелектромонтаж". Підприємство зі статутним капіталом 65 тисяч гривень зареєстроване в Луцьку, на вулиці Героїв УПА, 13. Засновником і керівником фірми є Рогаля Ігор Іванович (Луцький район, село Зміїнець, вул. Тиха, 15).

"Наші гроші" називають Ігоря Рогалю бізнес-партнером депутата Волинської облради 2010-2015 років Віктора Кобринчука ("Батьківщина"), разом вони заснували ТОВ "НЕП". Обидві фірми зареєстровані в одному будинку й мають один контактний номер телефону.

10 лютого міська рада оголосила про намір укласти договір з ТОВ " Західелектромонтаж".

Надрукувати
мітки:
коментарів