Поділитись:

"Пан Курчак" й "УгринівМолоко" – в зоні ризику, – депутат Волиньради

Понеділок, 06 березня 2017, 15:43

Волинські м'ясомолочні виробники ризикують втратити можливість реалізовувати свою продукцію.

Таку думку висловив депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський у дописі на фейсбуці.

Причиною цьому, на думку обранця громади, може стати зупинка роботи Держпродспоживслужби через обмежене фінансування обласною радою.

Мовляв, на останній сесії облради на утримання ветеринарних установ затвердили 4,5 млн грн, а решту коштів, 15 млн грн, запропонували виділити пізніше при розподілі вільних залишків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧОГО ЧЕКАТИ ВІД БЮДЖЕТУ ВОЛИНІ-2017 (ІНФОГРАФІКА)

Однак Михайло Імберовський наголошує, що обласна рада досі не отримала проект рішення по внесенню змін до обласного бюджету щодо розподілу цих залишків. Внаслідок цього депутати позбавлені можливості оперативно прийняти рішення щодо виділення необхідної суми на заробітну плату працівникам ветеринарної медицини області.

"Сьогодні вже 6 березня, а проект рішення по внесенню змін до обласного бюджету щодо розподілу цих залишків досі відсутній", – пише він.

"Якщо ми і далі зволікатимемо з вирішенням цього питання, то Держпродспоживслужба змушена буде з 1 квітня 2017 року відправити своїх працівників у неоплачувану відпустку на невизначений період і тоді в області просто нікому буде проводити протиепізоотичні заходи, що загрожує спалахами епідемій тварин та рослин", – окреслює можливі загрози депутат.

"Крім того не буде кому навіть провести аналіз і дати відповідні довідки про безпечність молока і м'ясної продукції, через що такі відомі волинські виробники як, наприклад, "Угринівмолоко", "Пан Курчак" (до речі працює на експорт в ЄС), а також пересічні волиняни та інші ризикують втратити можливість реалізовувати свою продукцію на ринках області і через торгові мережі", – підсумував він.

Надрукувати
мітки:
коментарів