Поділитись:

Майже половина підприємств на Волині забруднюють екологію без дозволів

Середа, 08 березня 2017, 13:18
Майже половина підприємств на Волині забруднюють екологію без дозволів

Із 2,6 тисяч волинських підприємств, які викидають забруднюючі речовини в атмосферне повітря, лише 1,3 тисяч виробництв мають на це дозволи.

Решта підприємств, а це майже 50 %, роблять це незаконно. Про це повідомила заступник начальника управління екології та природних ресурсів ОДА Вікторія Тимощук на нараді з розгляду екологічних питань області 7 березня, – повідомляють на сайті Волинської ОДА.

Працюючи без дозволів, ці підприємства порушують статті 10 та 11 Закону України "Про охорону атмосферного повітря".

Найбільше таких виробництв є у Маневицькому (73 %), Камінь-Каширському (67 %), Любешівському (58 %), Рожищенському (55 %) районах, а також в Луцьку (50 %) та Ковелі (43 %).

Довідково:

Екологічний податок сплачується за:

  • викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення;
  • скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об'єкти;
  • розміщення відходів у спеціально відведених для цього місця чи на об'єктах, крім розміщення окремих видів відходів як вторинної сировини;

Кошти від сплати екологічного податку зараховуються до фондів з охорони навколишнього природного середовища (20 % до держфонду, 55 % до обласного та 25 % до місцевих фондів ОНПС).

Також до зазначених фондів зараховуються кошти за шкоду, заподіяну порушенням законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища внаслідок господарської діяльності (30 % до держфонду, 20 % до обласного та 50 % до місцевих фондів ОНПС).

Надрукувати
мітки:
коментарів