Поділитись:

Експертка з Канади оцінила диспетчерську службу луцької поліції

П'ятниця, 29 січня 2016, 14:24

Керівник волинської поліції Петро Шпига зустрівся з консультантом проекту реформування патрульної поліції в Україні, який втілює компанія "АгріТім Канада" за підтримки канадського уряду Трейсі Харді.

Експерт ознайомилася з роботою Центру управління нарядами "Цунамі" – екстрена лінія "102", – повідомилили у секторі комунікації ГУНП у Волинській області.

Щодоби на лінію "102" від мешканців Луцька надходить майже 200 викликів. Працівники диспетчерської служби оперативно реагують на звернення й координують роботу поліцейських.

Трейсі Харді позитивно оцінила роботу служби й рівень професіоналізму її працівників.

"Робота диспетчерської служби дуже ефективна. Працівники обізнані. Процеси відрегульовані. Важливо, що пріоритетом є швидке реагування на кожен дзвінок, який надходить на лінію "102". Очевидним є, що найголовніше – безпека громадян", – зазначила Трейсі Харді.

За її словами, важливо, що диспетчери на моніторах відстежують пересування поліцейських і можуть оперативно зреагувати у випадку небезпеки працівникам під час виконання завдань. На думку канадського експерта, важливим є запровадження спеціальної системи, яка б дозволила відстежити дзвінок постраждалої людини на лінію "102" й невідкладно їй передзвонити.

Під час зустрічі йшлося також про ефективність взаємодії всіх структурних підрозділів Головного управління Національної поліції у Волинській області та патрульної поліції Луцька.

"Підтримка міжнародних організацій є важливою. Це дає нам можливість спільними зусиллями створити поліцію нового зразка, яка відповідатиме європейським стандартам", – зазначив керівник волинської поліції Петро Шпига.

Трейсі Харді понад 30 років працювала в Королівській Канадській кінній поліції. Вона, зокрема, була заступником комісара. Нині Трейсі Харді є консультантом з громадської безпеки та правового захисту проекту реформування патрульної поліції в Україні, який втілює компанія "АгріТім Канада" за підтримки уряду Канади.

У зустрічі взяли також участь заступник командира батальйону патрульної поліції Луцька Сергій Мерчук, керівник Центру управління нарядами "Цунамі" Головного управління Національної поліції у Волинській області Михайло Гаврилюк, керівник сектору Укрбюро Інтерполу Ігор Рябчиков.
Надрукувати
мітки:
коментарів