Поділитись:

Проспект Волі в Луцьку будуть перекривати

П'ятниця, 17 березня 2017, 14:55
Проспект Волі в Луцьку будуть перекривати

У Луцькій міській раді офіційним розпорядженням планують офіційно закріпити можливість перекривання проспекту Волі під час жалобної панахиди за загиблими в АТО.

Про це розповів заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко на брифінгу 17 березня.

Він розповів, що в міській раді вирішили закріпити на офіційному рівні процедуру прощання із загиблими атовцями.

Мовляв, коли ховали загиблого Максима Гринчишина, громадськість запропонувала перекрити рух на проспекті Волі. Реакція лучан на це була позитивною.

Сергій Григоренко зауважив, що 16 березня зібрав широку нараду за участі військових, добровольців, активістів.

"Ми обговорили. Сьогодні буде підписано процедуру поховання, яка буде стандартною для всіх поховань Героїв", – зауважив він.

Та Сергій Григоренко висловив сподівання, що цю процедуру не доведеться застосовувати в подальшому і волинські бійці гинути не будуть.

Так, в день поховання в місті оголошуватимуть День жалоби, проводитимуть богослужіння в одному з храмів Луцька (залежно від віросповідання), відспівуватимуть панахиду на Театральній площі. Після цього відбуватиметься прощальна хода проспектом Волі від Театральної площі до Київського майдану.

Процесію, зі слів Григоренка, буде супроводжувати духовий оркестр.

Нагадаємо: у Луцьку водій маршрутного таксі № 25 проїхав проспектом Волі, незважаючи на заборону руху у зв'язку з похоронною процесією. За такі дії водія звільнять.

Надрукувати
мітки:
коментарів