Поділитись:

В Україні планують створити бурштинову біржу

Неділя, 19 березня 2017, 17:10

Державна служба геології та надр України озвучила намір створити асоціацію легальних учасників бурштинового ринку та постійну біржу бурштину.

Про це Держгеонадра повідомили на міжнародній ювелірній виставці XIV International Baltic Jewellery Show "Amber Trip 2017" у столиці Литви – Вільнюсі, – сказано на офіційному сайті служби.

У службі заявили, що проблема бурштину в Україні досі не вирішена. Вихід з цієї ситуації бачать у співпраці трьох сторін: держави, бізнесу та місцевого населення.

"Тобто держава виконує функцію регулятора, бізнес – це фінансові ресурси, культура надрокористування, передові технології, безпека", – зазначила на виставці радник з юридичних питань голови Держгеонадр Ірина Супрун.

Служба підтримує ідею створення бурштинової асоціації України, до якої увійдуть представники українського бізнесу, які законно працюють в бурштиновій галузі.

Європейські партнери своєю чергою заявили, що зацікавлені в легальній співпраці та запропонували просувати бренд українського бурштину на Захід.

Довідково:

International Baltic Jewellery Show "Amber Trip" – це міжнародна балтійська спеціалізована виставка. Щорічно цей захід відвідують представники ювелірного та бурштинового бізнесу з різних країн світу: з Балтії, Польщі, Туреччини, Італії, України, США, Індії, Японії та інші. Близько 40% площі виставки займають ювелірні вироби, а 60% - бурштин.

Надрукувати
мітки:
коментарів