Поділитись:

Столяр хоче, щоб в Луцьку відкрили біржу бурштину

Вівторок, 21 березня 2017, 09:05

Комунальне підприємство "Волиньприродресурс" ініціює створення Асоціації "Український Бурштин", щоб в результаті отримати можливість відкрити біржу бурштину в Луцьку.

Про це у коментарі Діловому виданню Волині "Конкурент" зауважив директор підприємства Василь Столяр.

"Асоціацію роблять для з'єднання всіх підприємств, які мають ліцензії на видобування чи геологорозвідку з правом видобування бурштину, щоб спільними зусиллями легалізувати видобуток, переробку і продаж бурштину. Щоб в результаті відкрити біржу бурштину в Луцьку. Тому що ми виступили ініціатором", – зазначив керівник підприємства і депутат Волиньради.

Засновниками асоціації, з його слів, є всі підприємства, які мають офіційний дозвіл на геологорозвідку чи промисловий видобуток бурштину.

"Між організаціями це вже узгоджено. Ми збиралися, говорили", – зазначає директор "Волиньприродресурсу".

Він також додав, що українські підприємства мають намір об'єднатися в асоціації з литовськими та польськими фірмами, які займаються розробкою бурштину.

"Для цього і створюється асоціація: щоб об'єднати сили і заробляти міжнародний імідж", – каже Василь Столяр.

Він додає, що засновником підприємства є обласна рада і вона має визначити: входити чи не входити в асоціацію.

Зауважимо: проект рішення про створення "Волиньприродресурсом" Асоціації "Український Бурштин"та входження до її складу представника підприємства розглянуть на сесії Волинської обласної ради 21 березня.

Відповідний проект рішення подав голова Волиньради Ігор Палиця 20 березня.

Згідно з проектом рішення, депутатам обласної ради пропонують надати дозвіл комунальному підприємству "на вчинення дій щодо створення та входження до складу членів Асоціації "Український Бурштин".

Нагадаємо: нещодавно Держгеонадра України взяли участь в міжнародній ювелірній виставці "Amber Trip 2017", де озвучили намір створити асоціацію легальних учасників бурштинового ринку та постійну біржу бурштину.

До слова, у вівторок, 21 березня відбудеться позачергова сесія Волинської обласної ради.

Надрукувати
мітки:
коментарів