Поділитись:

Microsoft Word виправлятиме помилки за допомогою штучного інтелекту

Субота, 25 березня 2017, 20:10
Microsoft Word виправлятиме помилки за допомогою штучного інтелекту

В новій версії текстового редактора Microsoft Word з пакету Office 365 з'явилася панель "Коректор", в роботі якої застосовуються технології штучного інтелекту.

Про це повідомила компанія Microsoft, – пише видання ITC.ua.

Таке нововведення дозволяє не тільки виправляти граматичні помилки, але і давати рекомендації користувачам щодо поліпшення стилістики тексту.

Панель "Коректор" працює схоже до звичної функції "Правопис", що виправляє орфографічні та пунктуаційні помилки, а також відображає список пропозицій щодо поліпшення стилю.

Наприклад, слова maybe і basically ( "можливо" і "в основному") будуть позначені як такі, що вносять непевність в тому випадку, якщо їх можна видалити без втрати сенсу. Слово really ("дійсно") буде відзначено, якщо трапиться в складі вислову на кшталт "дійсно хороший" – в такому випадку краще написати просто "хороший", і Word на це вкаже. Але якщо автор ставить запитання "Дійсно?", то програма зрозуміє, що без цього слова не обійтися і не буде пропонувати правку.

Панель "Коректор" прийшла на зміну стандартної панелі перевірки орфографії і викликається так само – після натискання на F7 або з контекстного меню до підкресленого слова. Потенційні граматичні помилки Word підкреслює подвійною синьою лінією, а стилістичні недоліки – жовтим пунктиром.

Крім пропозицій щодо заміни слів, в "коректорі" для наочності цілком наводяться проблемні пропозиції, а також супутні правила граматики і пунктуації. Першими доступ до нової функції отримали учасники програми Office Insider, панель "Коректор" доступна в Word з Office 365, починаючи з версії 16.0.7409.1000.

"Слова, без яких можна обійтися, неясні вирази, пасивний стан, жаргонізми, – все це огріхи, якими нерідко рясніють навіть грамотно написані тексти. Підтягнути стилістику допомагає тренування під керівництвом досвідченого редактора, який вкаже на всі недоліки і попросить поправити. З недавніх пір роль такого наставника може взяти на себе штучний інтелект, а точніше – звичний Microsoft Word ", – зазначають в Microsoft.

Надрукувати
мітки:
коментарів