Поділитись:

Танк і квадрокоптер: волинські лісівники показали свою протипожежну "міць"

Неділя, 26 березня 2017, 13:38

Лісовий пожежний танк, квадрокоптер, сучасні пожежні автомобілі та спецобладнання – лісівники продемонстрували, наскільки вони готові берегти ліс від пожеж.

Волинські лісівники здійснили огляд пожежних автомобілів та спецтехніки на озері Тросне Маневицького району у п'ятницю, 24 березня, – повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ

Готовність пожежної техніки до роботи інспектували працівники Державної лісової охорони спільно з фахівцями управління ДСНС у Волинській області. Відбувся захід під керівництвом начальника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка.

Він наголосив, що попереду як у лісівників, так і рятувальників – найвідповідальніший у році період.

На сьогодні у державних лісгоспах загалом нараховується 20 лісових пожежних станцій, 49 пожежно-спостережних вишок (з них 32 обладнані системою телевізійного нагляду за лісовими масивами), 68 пожежних автомобілів (22 з них орендовані в місцевій пожежній охороні), лісовий пожежний танк, 42 мотопомпи, 8 лісопожежних модулів, 25 пожежних цистерн, 115 колісних тракторів з плугами типу ПКЛ-70 та інше протипожежне обладнання і засоби гасіння.

За 2016-2017 роки лісівники закупили 5 пожежних автомобілів.

Також минулого року придбали 4 лісопожежних модулі, 3 пожежні цистерни, один плуг, 6 тракторів, 9 мотопомп, 118 ранцевих вогнегасників. На ці закупівлі витратили більше 5 млн грн власних коштів.

ДП "Маневицьке ЛГ" цьогоріч забезпечили лісовим пожежним танком та квадрокоптером.

Танк призначений для гасіння пожеж у важкодоступних місцях лісових масивів. Він облаштований пожежною цистерною на 3,6 куб м із самостійним закачуванням та подачею води. Попереду прилаштована конусоподібна відвальна лопата, для створення мінералізованих смуг та оперативної локалізації пожежі позаду прикріплено плуг ПКЛ-70.

Професійний квадрокоптер оснащений камерою з 1-дюймовим мегапіксельним сенсором і механічним затвором, що знімає 4К/60fps відео і фото 14 fps, обладнаний системою сканування простору в 5 напрямах.

У подальшому запланували здійснити спільні навчання працівників Державної лісової охорони всіх лісогосподарських підприємств та підрозділів УДСНС щодо їх взаємодії.

Надрукувати
мітки:
коментарів