Поділитись:

Депутатів Волинської облради від "Самопомочі" можуть виключити з партії

Середа, 12 квітня 2017, 21:00
Депутатів Волинської облради від

Депутатів Волинської облради від

Голова виконавчого комітету "Самопомочі" та народний депутат України Олег Лаврик каже, що про розпуск фракції "Самопоміч" у Волинській обласній раді знає, проте жодних офіційних документів ще не отримав.

Про це Олег Лаврик розповів у коментарі Діловому виданню Волині "Конкурент" 12 квітня.

"Я ще не отримав ні копії заяв про вихід, ні висновку виконкому обласного осередку, який згідно з процедурою мав би їх направити. Думаю, до кінця дня я буду бачити ці документи", – каже він.

Голова виконкому "Самопомочі" вважає, що поведінка депутатів Волиньради Бориса Бабійчука та Костянтина Зінкевича, які вийшли з фракції, є неприпустимою.

"Двоє членів фракції у Волиньраді, які написали заяву на ім'я Палиці (Ігор Палиця – голова Волинської облради, – К.), вони є керівниками осередків у Володимирі-Волинському і Нововолинську. За внутрішніми процедурними документами після роботи контрольної комісії партії, маємо прийняти рішення про або відсторонення від виконання обов'язків, або виключення з партії, або застосувати до них інших санкцій", – зауважує Олег Лаврик.

Нардеп наголошує, що за останній період часу такі випадки, як у Волиньраді, є непоодинокими.

Зокрема він зазначає, що 12 квітня депутати Білоцерківської міської ради зареєстрували питання про висловлення недовіри виконавчому комітету ради, який сформував міський голова від "Самопомочі".

Крім того, каже Олег Лаврик, минулої середи було позачергове засідання сесії Львівської обласної ради, де було звільнено першого заступника голови обласної ради, керівника львівського осередку "Самопомочі".

Голова виконкому "Самопомочі" також пригадує, що міський голова Житомира вимагав від секретаря міської ради Наталії Чиж із їхньої партії скласти повноваження секретаря.

"Міський голова аргументував це тим, що йому прийшла вказівка зверху", – каже Олег Лаврик.

Представник "Самопомочі" не виключає, що на представників їхньої партії в різних областях країни, зокрема і на Волині, чинять тиск, яким керують з одного центру.

"Ви ж самі стали учасником подій, які були після смерті міського голови Луцька. Які дії були проведені з Юлією Вусенко. Скільки було задіяно впливу, різних методів й ресурсів для того, щоб спочатку не визнавати смерть міського голови, а потім змінити секретаря міської ради. Цілком ймовірно, що це справа одних і тих самих людей", – зазначає він.

"Не можу достеменно сказати, з якою політичною силою це пов'язано і яка політична сила має замовлення від вищого керівництва держави. В Луцьку це може бути "УКРОП". У Львові це робили руками "БПП" і "Свободи". В Запоріжжі – руками МВС і прокуратури…Але це нас не лякає. Й свої ідеологічні принципи ми будемо відстоювати", – підсумовує представник "Самопомочі".

Надрукувати
мітки:
коментарів