Поділитись:

Помічник нардепа Гузя маніпулює свідомістю ковельчан, – Кошарук про ситуацію навколо ветсанзаводу

Неділя, 23 квітня 2017, 14:18

Помічник народного депутата Ігоря Гузя Ігор Верчук всіляко маніпулює свідомістю ковельчан щодо ситуації навколо Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод" та провокує людей перешкоджання вивезення відходів з території заводу.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук.

Публікуємо його заяву без правок та змін:

"Дуже прикро, що окремі люди використовують ситуацію з ветсанзаводом як плацдарм для майбутніх виборів чи для політичної кар'єри. Йде мова про Ігоря Верчука, який, на мою думку, маніпулює свідомістю ковельчан та провокує людей до перешкоджання вивезення відходів з території Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод".

Для того, аби пришвидшити процес пакування тваринних рештків – кишківників, кісток та пір'я, фахівцями було вирішено звільнити територію біля ветзаводу від шкур, які більше 30 років там зберігалися, втратили всі свої органічні властивості і є абсолютно безпечними. Ковельська місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в рамках заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації дала дозвіл відвезти їх у кар'єр, що неподалік мікрорайону "Сільмаш". Кар'єр, за словами фахівців, може для цього використовуватися, адже містить максимальний шар глини, що захищає і грунт, і воду. Все це робиться згідно з державними стандартами, ветеринарно-санітарними вимогами та чинним законодавством. Ніхто незацікавлений порушувати закон і наражати на небезпеку місто. Я ж такий самий ковельчанин, як і інші, тут живе моя і сім'я і планують розвиватися мої діти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СИРОВИНИ НАКОПИЧИЛОСЯ БІЛЬШЕ, НІЖ МОЖЕ ПЕРЕРОБИТИ ЗАВОД, – ЗАСТУПНИК ГУНЧИКА ПРО "ВЕТСАНЗАВОД" У КОВЕЛІ

Хочу вкотре наголосити: ці шкури вже втратили всі органічні властивості! Їх було обстежено та досліджено. Вони є безпечними. Однак Ігор Верчук, як я зрозумів, вклав людям у вуха, що це не так. У такому разі я пропоную Ігорю Верчуку запросити на власний розсуд сертифікованих фахівців і показати їхні висновки.

Несподівано для мене люди, які обіцяли сприяти і принаймні не заважати вивозити відходи, почали нагнітати ситуацію, створювати конфлікти. Я не можу зрозуміти Ігоря Верчука - помічника народного депутата України Ігоря Гузя. На сесії міської ради він запевняв, що є безліч місць на Волині, де можна було б поховати відходи. Однак на ділі не показав жодного місця. Нині ж Ігор Верчук свідомо не хоче, аби проблема з утилізацією відходів з ковельської філії ДП "Укрветсанзавод" була вирішена. Чого ж він прагне?

Я свідомо та щиро зголосився стати координатором з питань ліквідації наслідків багаторічної діяльності ветсанзаводу. Адже вважаю, що це спільна проблема волинян, а не лише директора заводу, мешканців прилеглих будинків чи місцевої влади. Тепер все обернулося таким чином, що уся відповідальність на мені, а допомоги від тих, хто переконував блокувальників про бажання допомогти вирішити проблему, немає. Все робиться навпаки – вчиняються дії, аби завадити, скомпрометувати та погіршити уже існуючу ситуацію. Тож можу стверджувати, що відбувається відверте перешкоджання у намірі якнайшвидше вивезти відходи з території ветсанзаводу та утилізувати їх.

Якщо це не так, то я чекаю від помічника Ігоря Гузя доказів про зараження сировини та пропозиції місць для утилізації".

Надрукувати
мітки:
коментарів