Поділитись:

Територію луцького "Бандерштату" огородять 2-метровою сіткою

Вівторок, 25 квітня 2017, 10:46
Територію луцького

Фестиваль української альтернативної музики "Бандерштат", який цьогоріч відбудеться 4-6 серпня 2017 року в селі Рованці Луцького району, буде огороджений від річки Стир 2-метровою сіткою задля безпеки учасників та гостей фестивалю.

Про це стало відомо у вівторок, 25 квітня, під час прес-конференції у Палаці культури Луцька.

Арт-директор Сергій "Колос" Мартинюк повідомив, що за всі роки цьогоріч вперше "Бандерштат" огородять спеціальною сіткою, яка буде закріплена на бетонній основі.

Виконавчий директор фестивалю Марина Хромих повідомила, що оргкомітет усвідомлює всю відповідальність через близьке розташування фестивалю до річки Стир, тому заходи безпеки будуть збільшені у декілька разів.

Ви знаєте про нещасний випадок, який трапився минулого року з одним із учасників нашого фестивалю. Звичайно, що ми свідомо, обираючи цю територію, розуміли, що матимемо близкість до річки і повинні нести відповідальність за все, що там буде відбуватися. Ясна річ, що ми до цього готуємося. Буде не лише швидка на території фестивалю – співпраця буде значно масштабнішою: ми залучимо волонтерів-медиків. Також ми напрацьовуємо формати співпраці з приватними різними структурами, в тому числі з Польщі, оскільки, як ми знаємо, у них на фестивалях це трохи інакше працює.Ми свідомо розуміємо, що близькість до річки Стир передбачає відповідальність за все, що там відбуватиметься", – підкреслила вона.

Також Марина Хромих додала, що хоча у минулі роки фестиваль мав природню огорожу у вигляді рову навколо іподрому в парку, одначе бували ситуації, коли люди по пояс залазили в болото, але в торбині тримали одяг, в який переодягалися на території фестивалю.

"Люди настільки хотіли потрапити на фестиваль безкоштовно, що навіть на такі жертви були готові. Тепер же такий варіант не пройде. Хіба вони стануть під парканом і будуть збоку музику слухати", – резюмувала вона.

Надрукувати
мітки:
коментарів