Поділитись:

Microsoft очікує ще одну кібератаку, яку неможливо буде зупинити

Понеділок, 15 травня 2017, 13:57

Масштабну кібератаку віруса-вимагача WannaCry, яка зачепила 150 країн, у всьому світі розцінюють як "тривожний сигнал", повідомили в компанії Microsoft.

Розробник заявив, що дії органів влади, які зберігали інформацію про вразливі місця програмного забезпечення, спричинили "значну шкоду", – передає BBC.

Вірус WannaCry скористався вразливістю в останній версії Microsoft Windows, яку вперше виявила американська розвідка.

"Раніше ми вже бачили, як дані про вразливість системи, які збирало ЦРУ, з'явилися на WikiLeaks. Зараз вкрадені в АНБ дані про вразливість завдали удару користувачам по всьому світу", – написав у своєму блозі президент Microsoft Бред Сміт.

"Якщо провести паралелі зі звичайною зброєю, то рівноцінним сценарієм у даному випадку стала б крадіжка в американської армії ракет "Томагавк", вважає пан Сміт.

Із його слів, влада повинна не просто фіксувати дані про уразливість, а передавати їх розробникам, щоб вони могли усувати ці недоліки та підвищувати безпеку комп'ютерних мереж.

Microsoft у березні випустила оновлення, яке має посилити захист комп'ютера, але багато користувачів досі ним не скористалися.

"Кібератаки стають складнішими, немає іншого способу для користувачів захистити свою інформацію, окрім оновлення програмного забезпечення", - додав президент компанії-розробника.

Комп'ютерний вірус-вимагач WannaCry блокував доступ до файлів на дисках комп'ютерів, вимагаючи грошей за відновлення доступу. Найбільше від нього постраждали Британія і Росія.

Усього вірус пошкодив дані з 200 тисяч комп'ютерів. Експерти з питань комп'ютерного захисту кажуть, що варто чекати ще однієї атаки, яку може бути неможливо зупинити.

Надрукувати
мітки:
коментарів