Поділитись:

На Волині шахраї під виглядом податкової "розводять" бізнесменів на гроші

Понеділок, 08 лютого 2016, 11:36

На Волині встановлені непоодинокі факти вчинення шахрайських дій під виглядом або від імені працівників органів структурних підрозділів ГУ ДФС в області з метою протиправного заволодіння коштами суб'єктів господарської діяльності.

Зокрема, "телефонні" шахраї пропонують підприємцям за винагороду уникнути перевірок, - звертають увагу платників податків співробітники відділу власної безпеки при Головному управлінні ДФС у Волинській області.

Як правило, пропозиція "оплатити" відсутність податкових ревізорів з перевіркою на підприємстві надходить телефоном і нібито від імені керівників або заступників територіальних органів ДФС. При цьому, шахраї розповідають підприємцю, що він потрапив у план перевірок, або на нього чекає позапланова перевірка, або виявлені якісь ризики на рівні баз даних ДФС.

Отож, якщо платник податків хоче уникнути перевірки, потрібно перевести гроші на картковий рахунок або рахунок поповнення мобільного телефону, - повідомляють в телефонному режимі шахраї.

Зазвичай сума, що фігурує у таких розмовах і яку підприємець має заплатити в обмін на спокій, становить близько 2-4 тисяч гривень. Подібні випадки траплялися і в попередні роки, хоча схеми шахрайських дій були різні.

Враховуючи, що вказані факти підривають авторитет ГУ ДФС у Волинській області та знижують рівень довіри до працівників органів податкової служби з боку підприємців, у випадку отримання інформації про вчинення протиправних дій під видом працівників територіальних органів ДФС, або нібито від їх імені, платникам податків варто звертатися в органи поліції Волинської області з метою встановлення та притягнення винних осіб до відповідальності.

Окрім того, про такі факти треба терміново інформувати відділ власної безпеки за номером телефону в Луцьку (0332) 777-171.

Надрукувати
мітки:
коментарів