Поділитись:

Комунальні підприємства Луцька матимуть свої наглядові ради

Вівторок, 20 червня 2017, 13:23
Комунальні підприємства Луцька матимуть свої наглядові ради

На великих комунальних підприємствах міста створять наглядові ради.

Наглядова рада обов'язково утворюється в комунальних унітарних підприємствах за наявності сукупності таких критеріїв: вартість активів згідно з даними його фінансової звітності за останній звітний рік перевищує 10 000,0 тис. грн.; розмір статутного капіталу перевищує 3 000 тис. грн.; кількість працівників становить 180 та більше осіб. Про це розповів заступник начальника департаменту економічної політики Костянтин Патрекеєв.

Костянтин ПатрекеєвКостянтин Патрекеєв

Костянтин Патрекеєв пояснив, що метою прийняття проекту рішення "Про критерії обов'язковості утворення наглядової ради в комунальних унітарних підприємствах" є забезпечення виконання Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об'єктами державної та комунальної власності" від 02.06.2016

"Вважаю, що потрібно допрацювати положення, компетенцію і порядок створення наглядових рад. Бо зараз ми приймемо рішення про створення наглядових рад і не знатимемо, шо робити з цим", - сказав депутат Луцькради Андрій Покровський.

Депутат Андрій ПокровськийДепутат Андрій Покровський

Втім представники департаменту економічної політики сказали, що закон було прийнято ще в червні минулого року, тому за термінами немає куди відтягувати. Міська рада може сама визначити терміни коли створити наглядові ради, але проект рішення, який визначає критерії створення мусить розглянути на сесії найближчим часом.

"Хочеться, щоби не нашкодити діяльності КП, але критерії ми повинні затвердити", - сказав депутат Борис Смаль.

Депутат Тарас Шляхтич запропонував на сесії Луцькради розглянути та затвердити критерії створення наглядових рад, а далі приймати положення і думати над кількісним та персональним складом наглядових рад.

Депутатська комісія підтримала проект рішення.

Борис СмальБорис Смаль

Тарас ШляхтичТарас Шляхтич

Надрукувати
мітки:
коментарів