Поділитись:

Скільки "кубів" лісу вирубають на Волині у 2017 році

Четвер, 22 червня 2017, 10:00
Скільки

Скільки

У будь-якому українському лісництві щороку створюють план, згідно з яким вирубують лісові насадження, а також засаджують нові.

Конкурент вирішив дізнатися, скільки волинські лісівники у 2017 році планують вирубати дерев, а також, які площі мають намір засадити.

У відповіді на запит, за підписом першого заступника начальника управління Віктора Сахнюка, сказано, що на 2017 рік запланували зрізати понад 1 мільйон кубометрів лісу.

Серед них 722,7 тисяч кубометрів в рамках рубок головного користування та 329,2 тисяч "кубів" так званих хворих дерев в межах санітарних рубок.

Як твердять у повідомленні, станом на 1 червня лісівники зрізали майже 460 тисяч кубометрів лісу: 314,4 тисяч м3 в рамках заготівлі та 144,8 тисяч м3 пошкоджених дерев.

Щодо відновлення лісових насаджень, то цьогоріч у ВОУЛМГ на лісовідновлення передбачили майже 4,1 тисяч гектарів площі. З них 2,3 тисяч гектарів – на посадку лісових культур, а 1,7 тисяч гектарів – для сприяння природному поновленню.

Довідково:

Рубки головного користування – проводяться з метою заготівлі деревини у стиглих та перестійних лісових насадженнях, в основу яких покладено дотримання принципів безперервного, невиснажливого і раціонального використання лісових ресурсів, збереження умов відтворення високопродуктивних стійких деревостанів, їх екологічних та інших корисних властивостей.

Санітарні рубки – це вилучення з лісу сухостійних, всихаючих, дуже ослаблених, пошкоджених шкідниками, хворобами або внаслідок стихійних явищ, техногенних впливів окремих дерев або їх груп.

Скільки

Надрукувати
мітки:
коментарів