Поділитись:

"Хіба це не зрада?": Волинське підприємство купило російського КАМАЗа

Субота, 24 червня 2017, 12:52

Сільськогосподарський виробничий кооператив "Урожай", зареєстрований у селі Забороль Луцького району, придбав автомобіль марки КАМАЗ, виготовлений у Російській Федерації.

Про це написали на сторінці "Нова громада – Забороль" у фейсбуці 23 червня.

В дописі сказано, що інформація про новий автомобіль стала відома після оприлюднення у соцмережах світлини, на якій отець Віталій Антонюк, настоятель храму Собору Пресвятої Богородиці УПЦ КП за сумісництвом депутат Заборольської сільської ради, освячує автомобіль.

На сторінці зазначають, що КАМАЗ моделі 65115 придбали в ТОВ "Чернігівський автоцентр КАМАЗ", який є офіційним дилером російської компанії ПАТ "КАМАЗ", що виготовляє дизельні вантажні автомобілі, автобуси, трактори, комбайни, електроагрегати, теплові міні-електростанції і комплектуючі.

Автор публікації зауважує: 49,9 % акцій ПАТ "КАМАЗ" належить державній корпорації "Ростех". Остання, своєю чергою, займається виробництвом та експортом високотехнологічної промислової продукції громадянського і воєнного призначення.

До складу "Ростех", окрім кількох інших корпорацій, які спеціалізуються на виготовленні зброї, входить концерн "Калашніков" – найбільший в Росії виробник бойової автоматичної і снайперської зброї, керованих ракет та іншої воєнної продукції.

"Виходить, купили КАМАЗ – дали гроші на виробництво "калашів" і снайперських гвинтівок, які потім ціляться у наших хлопців на Сході України", – емоційно зауважують в публікації.

Автор розмірковує, що вартість придбаного автомобіля може сягати від одного до двох мільйонів гривень, за які можна придбати понад дві сотні автоматів Калашнікова або 200 тисяч патронів до них.

"Хіба це не зрада?", – запитує автор.

До слова, директором СВК "Урожай" є депутат Луцької районної ради від БПП Євгеній Кулай.

Надрукувати
мітки:
коментарів