Поділитись:

Третина волинян невдовзі ризикує "підсісти" на російську пропаганду

Неділя, 25 червня 2017, 12:31

30 червня 2017 року може стати останнім днем роботи телевізора для великої частини населення Волинської області.

Так, на Волині цифрове телебачення зможуть дивитися лише 65 % глядачів, – повідомляє ТСН.ua.

Зі слів керівника відділу інформаційної політики Волинської ОДА Світлани Головачук, на сьогодні 35 % території області, переважно північні райони, не покрито цифровим мовленням. Причина – недостатня кількість телевеж у регіоні, адже з дванадцяти необхідних їх зведено тільки шість.

За вирішенням проблеми місцева влада зверталася до всіх профільних відомств, включно з РНБО, однак наразі питання продовжує бути відкритим. Тим часом, за відсутності аналога, частині жителів регіону залишиться дивитися лише польські та білоруські програми, оскільки на чверті території українські канали будуть відсутні.

"Через білоруського мовника люди мають можливість дивитися російські заборонені канали, а от це вже пропаганда", − додає Світлана Головачук.

У Верховній Раді визнають проблему наявності білих цифрових плям на території покриття Волині та зазначають, що вона має місце майже в кожній області.

"Держава повинна обов'язково зробити аудит цифрового покриття, переконатися не лише на картах, а й фізично, яка кількість людей має змогу дивитися цифрове телебачення", − наголошує голова комітету ВРУ з питань культури та духовності Микола Княжицький.

Поки Нацрада з питань телебачення і радіомовлення заявляє, що цифрове покриття в Україні є достатнім та зволікати з відімкненням аналогу не потрібно, у Верховній Раді впевнені, що квапитися з відключенням категорично не можна.

Також у ВРУ додають, що в першу чергу державі потрібно переконатися, чи мають українці необхідні засоби для перегляду цифрового телебачення та, у випадку відсутності, забезпечити ними й навчити користуватися.

Надрукувати
мітки:
коментарів