Поділитись:

"Я не думаю, що без цих 10 мільйонів зупиниться будівництво", – Пустовіт про 27-му школу

Понеділок, 26 червня 2017, 16:40

Члени "бюджетної" комісії Луцькради дискутували над тим, чи варто знімати 10,5 млн грн із видатків, запланованих на будівництво 27-ї школи, і спрямовувати цю суму на ремонт вулиці Липинського, що неподалік.

Відбулося це на засіданні комісії 26 червня.

Депутат від "Самопомочі" Тарас Шляхтич заявив, що не підтримує зменшення із міського бюджету видатків на будівництво школи з 20 млн грн до 9,5 млн грн.

"Мені здається, що це абсолютно не продумане і не правильне рішення. Я його підтримувати не буду як депутат, який обирався на цьому мікрорайоні", – заявив він.

Крім того, депутат не підтримав ідею спрямувати "забрані" кошти на ремонт вулиці Липинського, що неподалік школи.

Натомість заступник Луцького міського голови Григорій Пустовіт відповів, що міська рада станом на сьогодні вже виділила практично 50 % із запланованих видатків на будівництво.

А спрямування грошей на ремонт вулиці Липинського є необхідним тому, що вона входить до комплексу школи.

На думку Григорія Пустовіта, ще одним аргументом на користь спрямування коштів на дорогу є літня пора, коли такі роботи виконувати найкраще.

Як додав директор департаменту ЖКГ Юрій Крась, на ремонт дороги знадобиться близько 3-3,5 місяців.

А потім, мовляв, видатки на добудову школи можна буде доповнити завдяки перевиконанню бюджету.

"Я не думаю, що без цих 10 мільйонів зупиниться будівництво школи", – заявив Григорій Пустовіт і додав, що міська рада не брала обов'язок заплатити 20 млн грн до 1 липня, а брала обов'язок спрямувати ці кошти до кінця року.

Своєю чергою Тарас Шляхтич заперечив, що ремонт вулиці і будівництво школи є пов'язаними.

"Так, дорога слугує проходом і проїздом. Але ніяким іншим чином, каналізуванням чи чимось іншим вона зі школою не пов'язана", – зазначив депутат.

"Напевно, в будівництві цієї школи забагато політики", – резюмував він.

Член комісії Павло Данильчук поцікавився, скільки потрібно коштів, щоб добудувати школу.

На це Григорій Пустовіт відповів, що в кошторисі на будівництво була зазначена загальна сума близько 88 млн грн. 40 млн грн до цього часу було виділено. Цьогоріч було бажання вкласти 49 млн грн, щоб завершити будівництво.

"Бажання правильне, класне…але…", – зазначив заступник міського голови.

Крім того, Григорій Пустовіт зауважив, що на спільній нараді з головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком дійшли згоди, що до 1 вересня школа добудована не буде. Проте всі, мовляв, зійшлися на тому, що школа мусить бути зроблена до кінця року: її потрібно опалювати, щоб ремонтні роботи не звелися нанівець.

Як зазначив голова комісії Борис Смаль, якщо вибирати між тим, щоб спрямувати всі 20 мільйонів на школу, або частину на школу, іншу – на дорогу, він схиляється до другого варіанту.

"Ми робимо інфраструктуру, тому що можемо вирішити це самостійно. Ми це робимо, і якщо у вересні-грудні виникне питання дофінансування будівництва школи, ми будемо шукати канали", – зазначив він.

Натомість Павло Данильчук зауважив, що підтримує позицію Тараса Шляхтича, щоб не "розділяти" видатки на школу.

"Коли приймали бюджет на 2017 рік, ми чітко говорили, що нам треба віднайти кошти, які дадуть можливість в цьому році збудувати цю школу", – заявив він.

Крім того, каже представник "Народного контролю", під час ремонту вулиці Липинського не передбачено ремонту повороту до самої школи. Там додатково треба буде формувати проект", – каже депутат.

Втрутився у дискусію екс-зам мера Юрій Моклиця, який мешкає у цьому мікрорайоні.

"Ви відтягуєте процес до безкінечності. Або робимо, або не робимо. Народний депутат Ігор Лапін взяв на себе зобов'язання і сказав, що буде виділено 20 мільйонів. Але зараз до нього доходить сигнал, що місту ніби й треба ця школа, а ніби й не треба…Це дійсно перетворюється на довгобуд", – каже Юрій Моклиця.

Також зі словом виступив колишній перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев. Він заявив, що ухваливши рішення зняти кошти з будівництва школи, сесія затягне завершення робіт.

"Цим рішенням ми цей об'єкт відкатуємо як мінімум на рік чи два", – заявив Тарас Яковлев.

Павло Данильчук запропонував підготувати звернення до голів обласної ради та ОДА, Міністерства фінансів щодо виділення додаткових коштів на фінансування 27 школи. Члени комісії її підтримали.

Але загалом питання про фінансування будівництва 27-ї школи не набрало необхідної кількості голосів. Його розглядатимуть на сесії.

Надрукувати
мітки:
коментарів