Поділитись:

День народження, гроші в піску та оркестр у лісі: на Волині День поля (фото, відео)

Середа, 28 червня 2017, 13:40
День народження, гроші в піску та оркестр у лісі: на Волині День поля (фото, відео)

Червень добігає кінця, а це означає, що ГК "Вілія" традиційно організовує святкування Дня поля. Подія співпала у часі з днем народженням підприємства, якому цьогоріч виповнюється 16 років. Цього сезону вирішили відсвяткувати по-особливому, змінивши формат свята. Родзинка - фермери, які звикли працювати не на родючих чорноземах. Колектив підприємства на чолі з керівником Євгеном Дудкою не шукає "легких шляхів", а освоює піщані ґрунти і хоче поділитися досвідом отримання гарних результатів.

Конкурент засмагав під палючим сонцем польових пісків та дізнався чи можна "зробити" там врожайність, що там вирощувати та чи можна на чомусь зекономити.

***

Ранкова Ранкова "Вілія" реєструє учасників

І пригощає запашною кавою з різними смаколикамиІ пригощає запашною кавою з різними смаколиками

День народження, гроші в піску та оркестр у лісі: на Волині День поля (фото, відео)

На годиннику майже 10 година ранку. Усе йде відповідно до графіка, тому Євген Дудка жваво запрошує усіх гостей до конференц-залу, приказуючи: "Просила мама, просили тато, і я прошу…". Чим викликає позитивні емоції у всіх учасників Дня поля. Після того, як усі зайняли свої місця він розпочинає розмову з того, що дякує усім гостям за те, що вони завітали.

"Сьогодні ми зібрали тут людей, які господарюють не на ідеальних ґрунтах. Дуже просто було б зробити стандартний семінар, обравши чорноземи. Цього року вирішили змінити формат та обрати піщану зону. Мета – розповісти, як господарювати на пісках. Працюючи у ковельській зоні, вже маємо певний досвід, яким радо готові поділитися, розповімо вам і про помилки, які ми допустили. Дякую, що ви сьогодні з нами!", - зазначив Євген Дудка.

Керівник ГК Керівник ГК "Вілія" Євген Дудка

Упродовж виступу він закцентував увагу фермерів на тому, що співпраця та планування є важливим елементом спільної роботи. ГК "Вілія" може запропонувати всі необхідні інструменти для вирощення врожаю, реалізації продукції та поділитися технологіями. На його думку, отримання максимальної врожайності не є основним показником, адже він має бути оптимальним для кожної кліматичної зони.

Фермери зацікавлено слухали доповідачаФермери зацікавлено слухали доповідача

Після невеличкого огляду роботи підприємства та огляду основних показників Євген Дудка передає слово директору "Вілія-трейд" Володимиру Божку. Він охарактеризував прогнозовані ціни на різні сільськогосподарські культури у новому сезоні та пояснив сам факт ціноутворення, що на нього впливає.

Директор Директор "Вілія-трейд" Володимир Божок

"На початку, всередині чи в кінці сезону мене часто запитують: яка ж буде ціна? Хочеться запитати у відповідь: у який день, якій годині чи хвилині, бо вона постійно змінюється. На ціну різних культур впливають фундаментальні фактори: перехідні запаси, посівні площі, майбутня врожайність. Дуже впливає і погода. До прикладу, на ціну ячменю впливає лише один фактор – чисельність поголів'я верблюдів у Саудівській Аравії. Саме ним харчуються двогорбі. Ми з вами вирощуємо 4,5 мільйона тонн ячменю, а вони експортують 6 мільйонів тонн.

Генеральний директор Генеральний директор "Волинь-зерно-продукт" Сергій Супрунюк розповів, що у 2017 році підприємство надало кредити 149 господарствам

"Ми активно кредитуємо фермерські господарства. Цього сезону відгрузили 18,5 тисяч тонн добрив, 3110 тонн насіння, засобів захисту та мікродобрив, приблизно на 2, 2 мільйони доларів", - розповів ген директор.

Заступник директора з постачання ЗЗР, добрив, насіння Віталій Хінцінський сказав, що існує пряма залежність від того, які добрива купує господарство і врожайністю.

Заступник директора з постачання ЗЗР, добрив, насіння Віталій Хінцінський: Заступник директора з постачання ЗЗР, добрив, насіння Віталій Хінцінський: "Якісне насіння не може коштувати дешево"

"Дуже приємно мати справи з господарствами, які ще зимою нам дали заявки на добрива. Ми їх їм відвантажили. Не можна все робити в останню секунду, потрібно планувати все завчасно, адже це все впливає на результат на полі. Потрібно робити планові заявки і агроном зможе повністю посвятити себе врожайності, що принесе користь господарству", - закликав всіх фахівець.

Після того, як доповідачі відповіли на запитання гостей Євген Дудка закликав усіх зробити спільне фото на згадку.

День народження, гроші в піску та оркестр у лісі: на Волині День поля (фото, відео)

А далі учасники Дня поля вирушили на демонстраційні посіви різних сільськогосподарських культур. Оглядові ділянки знаходяться неподалік від центрального офісу ГК "Вілія".

У ролі екскурсовода – головний агроном Ярослав МазуренкоУ ролі екскурсовода – головний агроном Ярослав Мазуренко

Під сонцем достигає пшениця сорту Під сонцем достигає пшениця сорту "Мідас"

Колоситься ячмінь сорту Колоситься ячмінь сорту "Себастьян"

Дозріває горох сорту Дозріває горох сорту "Касабланка"

По завершенню огляду демо-посівів та куштування гороху усі попрямували до автобусів, адже попереду піщана зона Рожищенського та Ковельського районів.

Євген Дудка у дорозі спілкувався з усіма гостями і встиг обійти усі 5 автобусівЄвген Дудка у дорозі спілкувався з усіма гостями і встиг обійти усі 5 автобусів

Агрономи ГК Агрономи ГК "Вілія" консультували фермерів та відповідали на їхні запитання

…а ті уважно слухали та записували…а ті уважно слухали та записували

Аграрний десант прибув у село Малинівку Рожищенського районуАграрний десант прибув у село Малинівку Рожищенського району

На легких ґрунтах ми не йдемо у великі витратиНа легких ґрунтах ми не йдемо у великі витрати

Арифметика собівартості пшениці на гектарАрифметика собівартості пшениці на гектар

Євген Дудка: Євген Дудка: "Потрібно планувати: сівозміна, насіння, удобрення, ЗЗР, жнива

Голобський селищний голова Сергій Гарбарук дякує Євгену Дудці за співпрацю, адже Голобський селищний голова Сергій Гарбарук дякує Євгену Дудці за співпрацю, адже "Вілія" працює і на їхніх землях.

Керівник господарства Керівник господарства "Світанок-Агрозахід" (Рівненська область)Вадим Шекель приїхав аби більше дізнатися про особливості вирощування ріпаку

Керівник господарства Керівник господарства "Золотва" (Львівська область) Сергій вважає, що у ГК "Вілії" грамотний підхід до ґрунтів

Агрономи та директори відповіли на численну кількість запитань від учасників і ми вирушаємо далі. Під час мандрівки полями спостерігаємо, як на піщаному ґрунті добре прижилася пшеничка і розкинули крона ріпаки.

День народження, гроші в піску та оркестр у лісі: на Волині День поля (фото, відео)

Зупиняємося у селі Борщівка Ковельського району. Двері у автобуса відкриті, а вийти з нього заважає ріпак.

День народження, гроші в піску та оркестр у лісі: на Волині День поля (фото, відео)

Усі присутні здивовано переглядаються, адже під ногами пісок, а не родючий чорнозем.

Головний агроном Ярослав Мазуренко розповідає про особливості вирощування ріпаків та збирає біля себе чималу кількість охочих його вислухати.

Гості розсідаються по автобусах, які прямують польовою дорогою у сусідній лісок.

Хтось жартує: "У лісах теж сієте?"

Євген Дудка: "А зараз ви все побачите!"

Опинившись на галявині до нас починає долинати запах вогнища та свіженького кулішу. І зрозуміло чому, адже саме його приготували гостям до обіду.

Куліш майже готовийКуліш майже готовий

День народження, гроші в піску та оркестр у лісі: на Волині День поля (фото, відео)

День народження, гроші в піску та оркестр у лісі: на Волині День поля (фото, відео)

Отож, День поля завершився на дуже смачній ноті. Святкової та душевної атмосфери заходу додав духовий оркестр "Рожище", якого ніхто не сподівався побачити у лісі.

Надрукувати
мітки:
коментарів