Поділитись:

Лучани, а ви готові обирати собі мера?

Автор: Василь Бідун |
Вівторок, 04 липня 2017, 07:40

Сьогоднішнє #сім_сорок пишу для лучан, які не мають достатньо часу, аби вникати в усі тонкощі політичного балету навколо міської ради.

А там політичні пристрасті, з більшою чи меншою інтенсивністю, не вщухають ще з початку лютого, – відколи не стало Миколи Романюка.

Та час на місці не стоїть і все ближчою стає мить, коли лучани зможуть віддати свій голос за нового керівника міста.

Одразу скажу: на лицаря на білому коні чекати не варто. Ідеальних кандидатів не буває і це варто засвоїти відразу. Кожен, хто націлився на політичний п'єдестал, прямує туди не з благих намірів чи для самоутвердження.

Не можна забувати, що участь в політичній гонці нині – задоволення не з дешевих. А тому кандидат і сила, яка його підтримує, повинна ставити перед собою цілком конкретні цілі. Цілі, які в перспективі дозволять окупити всі затрати.

Тож, будьте готові, що вам доведеться обирати не найкращого, а "кращого з гірших". Не легкий вибір, правда?

Чим ближче до виборів, тим палкішою ставатиме боротьба за мерське крісло – ще одна неминучість.

На рекламних площах міста все частіше з'являтимуться причепурені обличчя "потенційних" мерів із лаконічними і багатообіцяючими слоганами.

В ці дні активніше робитимуться "добрі" справи благодійними фондами. Все частіше в деяких тутешніх медіа з'являтимуться хвалебні оди одним кандидатам і литимуться ріки критики іншим. Такі наші реалії. На це мусите зважати.

В різних куточках міста, неначе гриби після дощу, розростатимуться "партійні" намети. І цілком ймовірно, що у двері лучан стукатимуть люди зі спокусливими фінансовими пропозиціями за невеличку послугу: поставити галочку у визначеному місці й у визначений час.

Лучанам варто усвідомлювати ці маневри, розуміти, чому вони відбуваються і хто в цьому зацікавлений.

Зрозуміло, що розібратися в усіх підводних течіях політичних процесів, зрозуміти, хто за яким кандидатом "стоїть" або хто з них чесніший – навряд чи можливо.

Проте,кожному до снаги ознайомитися з біографією кандидата, дізнатися про його навички і попередні досягнення.

Не соромтеся взяти політичну "агітку". Те, як кандидат себе рекламує, теж може допомогти з висновками. В будь-якому випадку, газетці вдома завжди знайдеться застосування.

Спробуйте знайти критичну інформацію про кандидата в інтернеті. Та пам'ятайте: до будь-якої критики в наш час слід ставитися обережно, враховуючи можливість маніпулювати інформацією.

Спробуйте відшукати інші точки зору, інші джерела. Можливо, саме вони будуть більш переконливими.

Головне – це, щоб ви не потрапили на гачок піар-технологів, а залишилися при своїй думці, навіть, якщо вона буде не до кінця виваженою.

І тоді, можливо, саме завдяки вашій активній участі в політичному процесі, крісло міського голови займе таки той кандидат, який справді цього достойний або "кращий з гірших".

Надрукувати
мітки:
коментарів