Поділитись:

Шацьке підприємство "Флора" подало до суду на волинську газету

П'ятниця, 26 лютого 2016, 15:31

Приватне підприємство "Флора" подало в суд на газету "Шацький край"

Причиною судового позову ПП "Флора" проти газети стала стаття "Як сплата податків впливає на наші видатки", опублікована 19 грудня 2015 року, зазначає колектив редакції у своєму повідомленні на Facebook.

У репортажі кореспондента волинської газети описувалася оперативна нарада, яку проводив голова РДА Ігор Корольчук.

Ось фрагмент цього матеріалу, який нібито псує ділову репутацію згаданого підприємства: "Звітувала Світлана Сулік (начальник Шацького відділення Ковельської ОДПІ – ред.) і про роботу, яку було проведено податковою по декларуванню доходів громадян, легалізації найманих працівників, реєстрації підприємницької діяльності фізичними особами, сплаті єдиного соціального внеску.

Однією з проблем, за словами головного податківця району, є сплата податків приватним підприємством "Флора" з вирощування лохини. Керівника неодноразово запрошували для розмови та на комісію із легалізації найманих працівників, проте це не дало ніяких результатів. Як відзначив Ігор Корольчук, у результаті такої "діяльності" від підприємства бюджет району недоотримує, за приблизними підрахунками, майже 1,5 мільйона гривень податку з доходів фізичних осіб. Для того, щоб район отримував свої кошти від діяльності "Флори", потрібно застосовувати інші законні важелі впливу.

Колектив редакції подивований позицією самого підприємства.

"Адже до цього у нас завжди були нормальні робочі стосунки із підприємством "Флора" та його керівником Владиславом Поляковим. Неодноразово ми писали про них, рекламували. І коли в липні минулого року відбулися сумновідомі події із стріляниною навколо ПП "Флора", ми надали цілу газетну сторінку, щоб директор підприємства міг подати свою точку зору того, що відбулося. Ніяких проблем. Міг і в даному випадку прийти до нас і викласти свою позицію щодо сплати податків підприємством. Якщо ж нами все-таки було допущено помилку, керівник підприємства міг подати відомості, які спростовують дані, наведені під час наради. Ось і все. Утім, цього зроблено не було. "Флора" у судовому позові хоче спростувати нібито недостовірну інформацію і претендувати на моральну шкоду, заподіяну діловій репутації підприємства, в сумі 100 тис. грн. (на три сторони обвинувачення)", – наголошують журналісти.

Судове засідання відбудеться у приміщенні Шацького районного суду 2 березня 2016 року о 14.00 год.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
15:46
22 березня 2024
20 березня 2024
09:47
16 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024
12 березня 2024