Поділитись:

"Халтурні" бліндажі будували не лише волиняни, – ЗМІ

П'ятниця, 11 березня 2016, 16:40

Будівництвом оборонних споруд у Донецькій області, на будівництві яких нібито розікрали 7 мільйонів гривень, займалися не тільки волинські будівельникі, як стверджують у Нацполіції. За даними "Вісника державних закупівель", підряди також отримували фірми з групи "Приват" та братів Тарут.

Як повідомляють Наші Гроші, у 2015 році з державного бюджету було виділено 855 мільйонів гривень на будівництво фортифікаційних споруд у Донецькій та Луганських областях. Тендери на будівництво командних та спостережних пунктів, бліндажів та окопів проводили усі обласні державні адміністрації, які рішенням уряду були закріплені за окремими районам.

На фортифікації у Володарському районі підряд на 23,99 мільйона гривень отримали ПАТ "Луцьксантехмонтаж № 536" і ТОВ "Житлобуд-2", підконтрольні колишньому члену Луцького міськвиконкому Віктору Чорнусі.

Також на Володарський район закупівлю проводила Одеська ОДА, яка віддала 21,91 мільйона гривень ТОВ "Південьсантехмонтаж". Ця фірма у 2012 році фігурувала у розслідуванні щодо постачання обладнання для столичного стадіону "Олімпійський" по завищеним цінам під час підготовки до Євро-2012.

На оборонні споруди у Волноваському районі тендер проводила Дніпропетровська ОДА, очолювана на той момент Ігорем Коломойським. Підряд отримало ТОВ "Рубікон-Моноліт", якому замовили роботи на 62,85 мільйона гривень у Волноваському та низці інших районів Донецької області. Першим засновником фірми був Григорій Козинський, який виконував будівельні проекти на замовлення одного з лідерів групи "Приват" Геннадія Боголюбова, наприклад будівництво "Менори".

Споруди у Тельманівському районі замовляла Донецька облдержадміністрація. Підряд на цей район та сусідні на суму 58,46 млн грн. отримало ПАТ "БМФ "Азовстальбуд" єкс-губернатора Донеччини Сергія Тарути та його брата Олександра.

Нагадаємо, прес-служба департаменту захисту економіки Національної поліції повідомила про розслідування Військової прокуратури щодо будівництва оборонних споруд у на території Володарського, Тельманівського, Волноваського районів. За інформацією слідства, будівельники встановили дешеві морські металеві контейнери замість залізобетонних конструкцій, які мали використовуватись згідно проектної документації.

При цьому в заяві на сайті Нацполіції йшлось про відповідальність за ці роботи лише Волинської облдержадміністрації та компаній, які укладали з нею договори.

Прокурори підрахували, що "в результаті безпідставного зменшення реальних витрат бюджетних коштів, посадовими особами Волинської ОДА привласнено 7 мільйонів гривень". За цим фактом військова прокуратура Донецького гарнізону відкрила кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

У Волинській облдержадміністрації уже встигли спростувати звинувачення щодо причетності посадових осіб ОДА до привласнення державних коштів під час зведення на території Донецької області фортифікаційних споруд.

Прокурори Матіоса звинуватили у крадіжці на бліндажах лише волинців, хоча у темі також Тарута, "приватівці" та одеські фігурантирозкрадання коштів на будівництві фортифікаційних споруд

Прокурори звинуватили у крадіжці на будівництві фортифікаційних споруд лише волинян, хоча "у темі" були й інші,

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
25 березня 2024
15:05
15 лютого 2024
22 грудня 2023
08 грудня 2023
06 грудня 2023
05 жовтня 2023
25 вересня 2023
22 вересня 2023
16:03
08 вересня 2023
13:25