Поділитись:

Поляки затримали рекордну партію бурштину на переході Ягодин-Дорогуськ. ФОТО

Середа, 16 березня 2016, 18:26

У Дорогуську польські митники зупинили спробу перевезти півтори тонни бурштину, вартість якого може складати 24 мільйони злотих (6,2 мільйони доларів США).

Прикордонники виявили контрабанду у вантажівці, яка їхала з України. Про це інформує речник митної палати Мажена Семенюк, – пише "Kurier Lubelski".

Під час перевірки працівники митного посту помітили коробки та пакети, заповнені бурштином. Розвантаживши автомобіль, митники та податківці виявили півтори тонни бурштину, який намагалися нелегально перевезти до Польщі. Каміння було різного розміру: від дрібного до завбільшки зі страусине яйце. Попередньо підрахована вартість – 24 мільйони злотих.

Польський водій та його помічник українець заявили, що не знали про наявність у вантажівці бурштину. Співробітники Люблінської митниці ініціювали проти підозрюваних осіб кримінальне провадження. Справу ведуть під керівництвом прокуратури Хелма.

До слова, це рекордна одноразова партія, яку було зупинено на кордоні. Для порівняння, у 2015 році співробітниками митниці у Білій Підлясці всього було перехоплено 900 кілограмів контрабандного каміння.

Надрукувати
мітки:
коментарів