Поділитись:

Міноборони в Луцьку просить звільнити їх від земельного податку

Четвер, 21 квітня 2016, 10:44
Міноборони в Луцьку просить звільнити їх від земельного податку

До Луцької міської ради звернулися структурні підрозділи Міністерства оборони України та служби спеціального зв'язку, аби останніх звільнили від сплати земельного податку.

Питання розглядала земельна комісія міськради 20 квітня, – повідомляє ІА Волинські Новини.

Йдеться про 13 ділянок, загальною площею 27 гектарів. Сума, на яку просять звільнити – 873 тисячі 700 гривень, пояснила заступник директора департаменту фінансів та бюджету Луцької міської ради Людмила Гаврилевська.

На цих земельних ділянках знаходяться музей, військкомат, госпіталь, військова прокуратура, місце для трансформаторних підстанцій, а також земля під військовими містечками. До слова, територія цих містечок мала би передаватися місту, аби тут будувати житло для військових, сімей загиблих, учасників АТО. Таких заяв, до слова, у Луцьку більше 1200.

Зі слів начальника управління земельних ресурсів Сергія Шабали, остання відповідь від Міноборони щодо передачі була відмовна. Мовляв, нині їх позиція – відновлювати військові містечка у зв'язку з війною. А тому землю передавати не поспішають.

Серед обранців була і така думка: податки платить міністерство і, якщо їх від сплати звільнити, то немає гарантії, що вивільнені кошти підуть на потреби армії. Та й навзамін преференцій міська рада хоче передачі землі військового містечка.

Депутати комісії ж вирішили поки що остаточного рішення не приймати, а попросили надати листування між міською радою і Міноборони щодо території для будівництва військовим. Також вирішили звернутися до волинських народних депутатів, аби ті допомогли вирішити питання про передачу майна Луцьку.

Надрукувати
мітки:
коментарів