Поділитись:

Луцькі депутати – проти продовження оренди підвалу на Лесі Українки

Четвер, 21 квітня 2016, 18:17

Депутати рекомендуватимуть міському голові та управлінню майном комунальної власності не підписувати договір оренди на підвальне приміщення по вулиці Лесі Українки, 25 для ГО "Відродження національних традицій", за яку проголосував міськвиконком.

Про це стало відомо 21 квітня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко розповіла, що термін дії договору оренди ГО закінчився у лютому цього року. На черговій сесії міської ради розглядали рішення про включення нежитлового підвального приміщення до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом проведення аукціону.

Під час обстеження приміщення депутати міської ради рекомендували об'єднати його із суміжним приміщенням, забравши цегляну перегородку. Тоді таке приміщення можна було б дорожче продати на аукціоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПІДВАЛ НА ВУЛИЦІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ, 25 ХОЧУТЬ ПРОДАТИ НА АУКЦІОНІ

"Ми на день депутата оглядали це приміщення, яке знаходиться в занедбаному стані. Тоді депутат Кравченко запропонував об'єднати цей підвал із сусідні, який від нього був відгороджениц цегляною стінкою. Таким чином, за рахунок збільшення площі,його ціна зросте і приміщення буде привабливим для покупця..Ми тоді рекомендували включити його в перелік об'єктів, які підлягають приватизації шляхом проведення аукціону і продати його одним лотом", – сказав депутат Луцькради Констянтин Петрочук.

Депутат додав, що оскільки вчора міськвиконком проігнорував їхні пропозиції, то на засіданні "земельної" комісії депутат Луцької міськради Микита Рабан вніс пропозицію рекомендувати міському голові Миколі Романюку припинити дію рішення виконкому від 21 квітня "Про продовження оренди нежитлового приміщення на вулиці Лесі Українки, 25" і не підписувати договір оренди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГРОМАДСЬКІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ НЕ ПРОДОВЖИЛИ ОРЕНДУ ПІДВАЛУ НА ЛЕСІ УКРАЇНКИ, 25

"Згідно законодавства орендар, який орендує і сплачує оренду має право на її продовження", – сказала Алла Грабко.

"Очевидно міський виконком пробує мірятись мускулами", – зауважив депутат Луцькради Борис Смаль.

Натомість депутатська комісія рекомендувала управлінню майном міської комунальної власностіне підписувати договір, в яких на це є 10 днів. Таким чином вони встигнуть на сесії міської ради проголосувати за скасування рішення виконкому про продовження оренди.

Депутати пропозицію підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
18 березня 2024
16 березня 2024
11 березня 2024
05 березня 2024