Поділитись:

Для волинських школярів куплять 34 автобуси

Вівторок, 17 травня 2016, 14:55

Для шкіл Волині передбачено придбати 34 автобуси, з яких шість передадуть у користування об'єднаним територіальним громадам, зокрема Велицькій, Голобській, Зимненській, Устилузькій (2 автобуси) та Шацькій.

Інші ж 28 передадуть районам області, – повідомили у відділі інформаційної політики Волинської ОДА.

Ще у грудні минулого року Кабінет Міністрів України видав розпорядження "Про перерозподіл деяких видатків Державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2015 рік, та перерозподіл обсягу освітньої і медичної субвенцій з Державного бюджету місцевим бюджетам у 2015 році".

Згідно з зазначеним документом обласним державним адміністраціям слід придбати шкільні автобуси, аби дітей із віддалених населених пунктів могли безперешкодно довозити до реорганізованих навчальних закладів – опорних шкіл.

Головною умовою закупівлі транспортних засобів, однак, залишається співфінансування. Позаяк половину фінансів виділили з Державного бюджету. Решту ж – із власних ресурсів повинні віднайти місцеві бюджети.

До слова, керівники всіх районів та об'єднаних територіальних громад краю заздалегідь надали обґрунтовані пропозиції щодо потреби у тій чи іншій кількості шкільних автобусів.

Надрукувати
мітки:
коментарів