Поділитись:

У Луцьку хочуть розміщувати зовнішню рекламу не вище першого поверху

Четвер, 19 травня 2016, 18:14

Незабаром у Луцьку діятимуть нові правила розміщення та розвитку зовнішньої реклами та вивісок у Луцьку.

Концепція передбачає єдиний підхід до розвитку та оформлення зовнішньої реклами. Про це розповів заступник начальника відділу підприємництва та реклами управління розвитку підприємництва та реклами Валерій Удот 19 травня під час засідання "бюджетної" комісії.

"Ми у цій концепції об'єднуємо розділені законодавством поняття в якому пише, що вивіска не є рекламою. Все узгоджено як концепція, так і порядок, який є регулятивним документом", – пояснив Валерій Удот.

Валерій Удот><span class=Валерій Удот

Він додав, що як приклад вони дивились концепцію розміщення зовнішньої реклами Києва, Львова, Одеси та інших міст.

Депутат Луцькради Андрій Покровський запропонував перейняти досвід цивілізованих європейських міст, де розміщення реклами та вивісок вище другого поверху не дозволяється.

"Я був у європейських містах і бачив, що там про розміщення вивісок та реклами вище другого поверху можна забутись. Чи є в цій концепції напрацювання, щоб унеможливити хаотичне розміщення реклами? Адже як би там не було, ми йдемо до того, щоб всі вивіски привести у якийсь єдиний формат", – сказав він.

Андрій Покровський><span class=Андрій Покровський

Валерій Удот розповів, що законодавство розділяє поняття вивісок та зовнішньої реклами. Відтак, коли вивіска має розмір більше трьох квадратних метрів, вона називається зовнішньою рекламою

"У нас в Законі прописано, що вивіска може розміщуватися на поверсі, де знаходиться суб'єкт господарювання. Ми нашою концепцією не можемо перескочити цю норму закону", –відповів Валерій Удот Андрію Покровському.

Він додав, що в концепції містяться графічні матеріали, які демонструють порядок розміщення вивісок.

Депутати підтримали концепцію.

Надрукувати
мітки:
коментарів