Поділитись:

Луцький "Спартак" рятуватимуть коштами з міського бюджету

Вівторок, 31 травня 2016, 16:47

Луцька ДЮСШ Луцька ДЮСШ "Спартак"

Дитячо-юнацька спортивна школа "Спартак", яку ось уже півроку не фінансують із держбюджету, може підписати меморандум із міською радою. Таким чином, на умовах виконання пунктів меморандуму, школу співфінансуватимуть із бюджету міста.

Про це йшлося 31 травня під час дня депутата, у рамках якого обранці громади й відвідали ДЮСШ, – інформує Волинське Агентство Розслідувань.

Заступник міського голови Юрій Моклиця нагадав, що минулого року фінансування структури із держбюджету припинили, тож цьогоріч школа фактично залишилася без грошей. Проте вона не є комунальним майном. Але місто не може залишатися осторонь проблеми, оскільки тут тренуються та працюють лучани.

Фізкультурно-спортивне товариство "Спартак є громадською організацією, яка виступила засновником ДЮСШ та ДЮСШ з легкої атлетики. Оскільки кошти із держбюджету перестали виділяти, декілька сотень дітей та кілька десятків тренерів залишилися без коштів.

Тому депутати міськради шукають шляхів допомоги школі. Моклиця додав, що розглядали декілька шляхів співфінансування чи співпраці.

"Ми пропрацьовували моменти створення спільної дитячо-юнацької школи, проте залишили цей варіант, бо засновником комунального закладу не може бути громадська орагнізація", – навів приклад Моклиця.

Тому він запропонував підписати меморандум між міською радою та ДЮСШ. Таким чином вдасться співфінансувати структуру. У меморандумі пропишуть, на які вимоги погоджується фізкультурно-спортивне товариство та які пункти має виконати. Міська рада усвою чергу виділятиме кошти на підставі виконання меморандуму. Кошти передбачать у сумі, прорахованій на кожну дитину окремо. Заговорили навіть про можливість обєднання двох ДЮСШ, проте тренери висловиввили сумніви у результативності такого об`єднання.

Моклиця зазначив, що процес здійснюатиметься на умовах співфінансування. Тобто частково будуть давати гроші й батьки та школа залучатиме інвесторів.

Директор "Спартака" Іван Деєв зазначив, що немає коштів саме на заробітну плату тренерам та оплату комунальних послуг. Незважаючи на це, у школі продовжують тренувати дітей.

Тренери звернули увагу на складний стан справ у "Спартака" – зарплатню працівники отримали лише за 3 місяці. Депутати ж зазначили, що виділили на зарплатню додаткові кошти, адже видатки на структуру не передбачені у бюджеті міста.

Тим не менше, за минулий ріку ДЮСШ підготували 4 майстрів спорту, 4 випускники школи вже мають ліцензії на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро. По 2 учні ДЮСШ брали участь в Олімпіадах у Китаї та Великі Британій. Цьогоріч тут навчається близько 400 дітей.

Пісдля обговорення депутатам продемонстрували стан приміщень для занять спортом – частина залів потребує ремонту та оновлення матеріально-технічної бази.

Надрукувати
мітки:
коментарів