Поділитись:

Озеру Світязь можуть надати статус курортної зони

Вівторок, 07 червня 2016, 17:19

Міністерство екології України готове працювати над наданням озеру Світязь статусу державної курортної зони, однак потрібно узгодити всі етапи від місцевого рівня до столичного, зокрема й необхідні експертизи.

Про це повідомили у прес-службі нардепа Ігоря Гузя.

Народний депутат України Ігор Гузь, перебуваючи з робочою поїздкою в окрузі, днями працював і у Шацьку. Там він на запрошення громади провів нараду з місцевою владою. Головною її темою було обговорення механізму для прискорення роботи з надання статусу курортної зони державного значення Шацькому району (або його окремим територіям).

На нараді прийнято рішення, що з ініціативи нардепа робоча група найближчим часом відвідає Миргород (Полтавська обл.) та Хмільники (Вінницька обл.), аби реально оцінити, які преференції уже мають ці міста після отримання статусу курортної зони.

Ігор Гузь поінформував громаду, що вже працює над законопроектом щодо надання державного статусу курортної зони Шацькому району (або окремим його територіям).

У зв'язку зі збільшенням кількості туристів, на території відпочинкових баз у Шацькому районі, постає низка проблем – відсутність належної каналізаційної мережі та полігону твердих побутових відходів. Для цього потрібні немалі ресурси. Із цих питань Ігор Гузь співпрацює з профільним міністерством.

Нардеп наголосив, що в контексті розвитку туристичної інфраструктури Шацька, потрібно працювати з поляками, які готові інвестувати в цей проект, таким чином шукати позабюджетні кошти.

Для глибшого вивчення усіх цих питань народний депутат Ігор Гузь планує запросити на Волинь віце-прем'єр-міністра з питань євроінтеграції Іванну Климпуш-Цинцандзе та Міністра екології України Остапа Семерака.

Надрукувати
мітки:
коментарів