Поділитись:

Жителі села на Волині ходять через прогнилий міст

Середа, 06 липня 2016, 13:58
Жителі села на Волині ходять через прогнилий міст

У Ківерцівському районі на Волині будь-якої миті може обвалитись старий міст, залишивши мешканців села без сполучення із навколишніми населеними пунктами.

Про це йдеться у сюжеті програми новин "Огляд дня. Телеміст Львів-Київ" телеканалу ZIK.

Зі слів місцевих мешканців, через міст у селі Липне проходить дорога державного значення – щодня нею проїжджають десятки легковиків і вантажівок. Ремонту тут не робили добрих два десятки років. Аби міст не розсипався, люди самотужки намагаються підлатати його хоч ззовні.

"Ми самі залили бетон, бо була дуже велика яма під опорою. Наразі підтримуємо, як можемо. Але якщо піде дощ, розмиє ґрунт, ми не можемо передбачити наслідків. А якщо не витримає? Старі дерев'яні підпори вже осипаються", – розповів голова села Юрій Манзюк.

У Липному майже дві тисячі мешканців. Зникне міст, село буде відрізаним від решти світу. На ремонт мосту потрібно 250 тисяч гривень, але чиновники тривалий час кивають один на одного.

"Іншого шляху виїзду з села немає. Це єдиний. Цим мостом до нас приїжджають швидкі. Все, що привозиться в село, йде через цей міст", – каже місцева мешканка Юлія.

В обласному автодорі запевняють, що цього літа активно ремонтують волинські мости. Обстежили, буцім, і цю переправу, поставивши її в чергу на ремонт, який має бути проведений наприкінці літа.

Надрукувати
мітки:
коментарів