Поділитись:

Які міста відмовилися підвищувати ціни на тепло

Четвер, 28 липня 2016, 14:51

Із липня ціна на гарячу воду та опалення зросла вдвічі. Мораторій на підвищення тарифів наклали депутати Києва, Дніпра, Житомира та Львова.

Щоправда, критерії в кожному регіоні свої, але депутати вирішили особливо з ними не панькатися. Наклали вето. А у Львові нові тарифи взагалі визнали неконституційними. Зараз ідею мораторію обговорюють ще в кількох областях, – повідомляє 24 канал.

Нагадаємо, що в Луцьку депутати не проголосували за мораторій (заборону) підвищення з 1 липня 2016 року цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги.

"Ми вважаємо підняття тарифів без зміни розміру прожиткового мінімуму та зросту заробітної плати та пенсії не припустимими", – сказала начальник юридичного управління Львівської облради Гелена Пайонкевич.

У НКРЕ кажуть, що вони "крайні" при затвердженні тарифів, але рішення місцевої влади також впливають на вартість послуг.

"Відповідальність за заниження тарифів, що виллється у різницю в тарифах буде покриватися громадянами і ймовірно розслідуватися правоохоронними органами у випадку зловживань", – сказав голова Національної комісії з енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк.

В обленерго ж зазначили, що вони залежать від рішення Національної комісії. А різниця в тарифах суттєво вплине на їхній бюджет. Тому, наприклад, киянам варто чекати платіжки за липень з новими розцінками.

Юристи також радять людям сплачувати послуги за новими тарифами, алдже за борг понад 14,5 тисяч гривень, а це 10 мінімальних заробітних плат, можна поплатиться власним майном.

Надрукувати
мітки:
коментарів