Поділитись:

На луцькому "Фестивалі національної кухні" смакували борщ та вареники (фото)

Понеділок, 26 вересня 2016, 13:32
На луцькому

Цими вихідними в луцькому парку культури та відпочинку імені Лесі Українки відбувся "Фестиваль національної кухні".

Для лучан ведучі шоу "Ранок нової Волині" приготували 500 порцій безкоштовних вареників та смачного борщу, – пише ІА Волинські Новини.

Святкове дійство, яке організувала ГО "Volfest", стало логічним продовженням минулорічного "свята вареника", який також відбувався у парку. Цьогоріч свято вирішили урізноманітнити не лише новим меню, але й культурною програмою, а також безліччю призів від спонсорів.

Чи не першим розіграли печене молочне порося від м'ясного двору "Деметра". Для того, аби отримати делікатес, необхідно було перемогти у боротьбі мішками.

На луцькому

Ну а далі надійшла черга майстер-класів від відомих волинян. Для початку готували традиційну страву – вареники. І якщо господині вправлялись із завданням дещо простіше, то чоловікам доводилось несолодко.

На луцькому

Як виявилось, телеведуча Наталка Войтович з дитинства полюбляє вареники, хоча й не часто їх готує. Попри це, тісто зуміла замісити правильної консистенції та й начинку заліпила акуратно.

На луцькому

Побідкався над своїми "варениками-пиріжками", як їх охрестив ведучий дійства Андрій Зубенко, лідер гурту ФлайZza Андрій Тимчук, більш відомий як Тіма.

На луцькому

Чоловік зізнався, що вареники готує чи не вперше в житті, адже зазвичай його ними пригощає дружина. Хоч "і з боєм", але музиканту вдалося впоратися з таким завданням.

Допоки деякі спостерігали над кулінарним батлом, інші відвідувачі вирішили не гаяти часу й "підкріпитись". Слід зазначити, що місць для цього було більш ніж достатньо – свої фуд-корти відкрили більше десятка ресторацій та тематичних вуличних кафе. Скуштувати можна було страви від української до болгарської та навіть грузинської кухні. Тут же лучани могли придбати вино, випічку, вироби з меду, біологічно чисту "молочку" та багато чого іншого.

На луцькому

На луцькому

На луцькому

На луцькому

Проте "не хлібом єдиним" жив фестиваль – серед інших, проводили майстер класи для діток з гончарства, на сцені виступали народні ансамблі, артисти та хор.

На луцькому

На луцькому

На луцькому

Зрештою, підійшла черга і до безкоштовних вареників. Їх, як і обіцяв голова ГО "Volfest" Валерій Пельц, видавали "нормально" на порцію: приблизно по 6 штук, та ще й з шкварками і сметанкою

На луцькому

Аби не уподібнюватись до "любих сусідів", які полюбляють на схожих дійствах їсти безкоштовні смаколики з лопат, Андрій Зубенко попрохав присутніх не штурхатись в черзі. Проте, лучан і просити не потрібно було – чимала черга рухалась хоч і не швидко, але без тисняви та сварок. Тому 500 порцій вареників роздали доволі швидко.

На луцькому

Зрештою, дійшла черга і до борщу! Його готували ведучі телешоу "Ранок нової Волині", поділившись на "хлопчачу" та "дівчачу" команди.

На луцькому

На луцькому

Зрештою, 150 літрів борщу таки доварили, та не обійшлось без прикростей – в ту хвилинку, як перші порції тільки почали наливати, небо заступили хмари та хлинув дощ. Проте аромат гарячого борщу з пампушками у багатьох гостей переміг відчуття страху перед зливою. Майже всі 150 літрів вправно наливали та роздавали присутнім, які тут же смакували "борщик під дощик".

На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому На луцькому

Для перегляду усіх фотографій натисність на головне зображення фотогалереї

Надрукувати
мітки:
коментарів