На луцькому "Фестивалі національної кухні" смакували борщ та вареники (фото)

Цими вихідними в луцькому парку культури та відпочинку імені Лесі Українки відбувся "Фестиваль національної кухні".

Для лучан ведучі шоу "Ранок нової Волині" приготували 500 порцій безкоштовних вареників та смачного борщу, – пише ІА Волинські Новини.

Святкове дійство, яке організувала ГО "Volfest", стало логічним продовженням минулорічного "свята вареника", який також відбувався у парку. Цьогоріч свято вирішили урізноманітнити не лише новим меню, але й культурною програмою, а також безліччю призів від спонсорів.

Чи не першим розіграли печене молочне порося від м'ясного двору "Деметра". Для того, аби отримати делікатес, необхідно було перемогти у боротьбі мішками.

Ну а далі надійшла черга майстер-класів від відомих волинян. Для початку готували традиційну страву – вареники. І якщо господині вправлялись із завданням дещо простіше, то чоловікам доводилось несолодко.

Як виявилось, телеведуча Наталка Войтович з дитинства полюбляє вареники, хоча й не часто їх готує. Попри це, тісто зуміла замісити правильної консистенції та й начинку заліпила акуратно.

Побідкався над своїми "варениками-пиріжками", як їх охрестив ведучий дійства Андрій Зубенко, лідер гурту ФлайZza Андрій Тимчук, більш відомий як Тіма.

Чоловік зізнався, що вареники готує чи не вперше в житті, адже зазвичай його ними пригощає дружина. Хоч "і з боєм", але музиканту вдалося впоратися з таким завданням.

Допоки деякі спостерігали над кулінарним батлом, інші відвідувачі вирішили не гаяти часу й "підкріпитись". Слід зазначити, що місць для цього було більш ніж достатньо – свої фуд-корти відкрили більше десятка ресторацій та тематичних вуличних кафе. Скуштувати можна було страви від української до болгарської та навіть грузинської кухні. Тут же лучани могли придбати вино, випічку, вироби з меду, біологічно чисту "молочку" та багато чого іншого.

Проте "не хлібом єдиним" жив фестиваль – серед інших, проводили майстер класи для діток з гончарства, на сцені виступали народні ансамблі, артисти та хор.

Зрештою, підійшла черга і до безкоштовних вареників. Їх, як і обіцяв голова ГО "Volfest" Валерій Пельц, видавали "нормально" на порцію: приблизно по 6 штук, та ще й з шкварками і сметанкою

Аби не уподібнюватись до "любих сусідів", які полюбляють на схожих дійствах їсти безкоштовні смаколики з лопат, Андрій Зубенко попрохав присутніх не штурхатись в черзі. Проте, лучан і просити не потрібно було – чимала черга рухалась хоч і не швидко, але без тисняви та сварок. Тому 500 порцій вареників роздали доволі швидко.

Зрештою, дійшла черга і до борщу! Його готували ведучі телешоу "Ранок нової Волині", поділившись на "хлопчачу" та "дівчачу" команди.

Зрештою, 150 літрів борщу таки доварили, та не обійшлось без прикростей – в ту хвилинку, як перші порції тільки почали наливати, небо заступили хмари та хлинув дощ. Проте аромат гарячого борщу з пампушками у багатьох гостей переміг відчуття страху перед зливою. Майже всі 150 літрів вправно наливали та роздавали присутнім, які тут же смакували "борщик під дощик".

Для перегляду усіх фотографій натисність на головне зображення фотогалереї

* * *

Сподобалося? Підпишіться на нашу сторінку в Facebook. Також завжди будьте в курсі найважливіших новин, використовуючи чат-бота у Messenger. Ми не будемо спамити. Чесно :)
Якщо ви помітили помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Надрукувати
Головна
Опубліковано:
26.09.2016 13:32
Переглядів527
Коментарів0
Поділитись
Залишити коментар
Коментувати
останні новини
12-12-2017 11-12-2017
Вибір редактора

Рейтинг