Поділитись:

Жителі Рокинь погрожують перекрити дороги через "бардак" зі сміттям

Вівторок, 25 жовтня 2016, 16:24

Ініціативна група жителів Рокинь, яка виступає проти встановлення сміттєспалювальної печі на території Рокинівської селищної ради, погрожують перекриттям доріг та влаштуванням акцій протесту у випадку, якщо для ТзОВ "Центр переробки та утилізації відходів" остаточно погодять її будівництво.

Про це розповіла керівник ініціативної групи мешканців Тамара Кашуба під час круглого столу на тему "Проблеми зі сміттям: шляхи вирішення" у вівторок, 25 жовтня, у прес-залі Палацу культури Луцька.

"Люди виступили проти будівництва печі. Потім було запропоновано, так як ми йдемо в Європу, можливо, дати варіант місту збудувати такий завод, екологічно чистий, щоб наші мешканці не страждали. Нашої думки не дослухалися, і ми подали голові сільської ради (голові Рокинівської селищної ради Якушик Лесі – К.) зібрані 250 підписів, щоб провести зустріч селян. Зустрічі не призначено досі. Нас ігнорують. Збори щодо нашого питання не проводяться", – наголосила Тамара Кашуба.

Зі слів Кашуби, під час зустрічі жителям Рокинь розповілі, що в печі, яку хочуть будувати, спалюватимуть рештки тварин.

"Свиней із сибіркою, з чумою нам будуть везти, обходячи завод, тому що їм вигідно до нас везти. Бо за завод треба гроші великі, а ця пічка візьме менші кошти. Так ні! Треба тихесенько побудувати пічку, щоб наші люди тим всім дихали, а вони будуть грошики складати повз державну касу. Тому люди категорично проти цієї пічки", – зауважила вона.

Тамара Кашуба заявила, що місцеві жителі будуть виходити на дороги, перекривати їх, аби не допустити "бардака".

"Або вже поставте умови перед обласною владою та прем'єр-міністром, тому що ми вам не раби. Наші діти гинули на Майдані не для того, щоб ви нас через коліно кидали. Ми не будемо терпіти того беззаконня та знущання з наших дітей", – поскаржилася жінка.

Зазначимо, що у червні 2015 року до Рокинівської селищної ради звернулося ТзОВ "Луцьк-Еко" про погодження звернення ТзОВ "Центр переробки та утилізації відходів" щодо встановлення обладнання, призначеного для термічного знищення твердих побутових відходів на території нового полігону.

Рішенням сесії відповідну заяву було задоволено і дозволено розміщення та монтаж вищевказаного обладнання. "Центр переробки та утилізації відходів" у визначені терміни не розпочав встановлювати піч, а в квітні 2016 року звернувся до Рокинівської селищної ради з проханням дозволити втсановити сміттєспалювальну піч в іншому місці: на території орендованої ними земельної ділянки площею 6,1 гектара. Рішенням сесії цей дозвіл було отримано.

Переважна частина місцевої громади проти встановлення на їхній території сміттєспалювальної печі.

Надрукувати
мітки:
коментарів