Поділитись:

Кардіохірурги з Волині практикуються в Англії (фото)

Четвер, 27 жовтня 2016, 17:17

Двоє провідних кардіохірургів Волині – Володимир Пецентій та Олег Вдовенко – підвищують фаховий рівень за кордоном.

Наразі вони перебувають у Віндзорі (Англія) на навчальному курсі, який розпочався 24 жовтня і триватиме чотири дні.

Зі слів консультанта з управління субпроектом Світового банку "Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області" Марії Адамчук, навчання практикуючих торакальних та кардіохірургів Асоціація EACT (Європейська асоціація серцевих та торакальних хірургів) проводить уже багато років, – сказано у Facebook.

Під егідою цієї організації працюють найвидатніші медики світу, які діляться знаннями та досвідом на конференціях, семінарах та практичних тренінгах.

Для кардіохірургії Волині, як наголошує начальник управління охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк, є надзвичайно важливим отримання нових знань щодо впровадження новітніх методик лікування серцево-судинних захворювань та удосконалення існуючих.

Під ці вимоги найкраще підходив навчальний курс "Основи кардіохірургії: частина ІІІ". Тож наші фахівці – Володимир Пецентій, завідувач кардіохірургічним відділенням Волинської обласної клінічної лікарні (єдиного медичного закладу області, де відбуваються операції такого типу), та лікар вищої категорії Олег Вдовенко, який там працює, перебуватимуть із 24 по 28 жовтня у Віндзорі (Англія). Окрім того, обоє вільно володіють англійською мовою.

Важливе у цьому навчанні і те, що пріоритетом усіх курсів, які проходять на базі EACT, є практична робота – Wetlab, яка дає змогу на моделях відпрацювати етапи операції на мітральному та аортальному клапанах, а також на аорті.

"Цей досвід допоможе покращити якість операцій та зменшити відсоток ускладнень під час оперативного лікування та в післяопераційному періоді. Такого типу навчання не проводяться на інших тренінгах і навчальних курсах", – сказав Ігор Ващенюк.

Практика на свинях><span class=Практика на свинях

Практика на свинях><span class=Практика на свинях

Надрукувати
мітки:
коментарів