Поділитись:

"Висмоктана з пальця ситуація", – головний медик Волині про "розборки" з пульмонологом

П'ятниця, 11 листопада 2016, 08:07

Начальник управління охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк вважає, що ситуація, що склалася навколо завідувача відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні, головного позаштатного пульмонолога УОЗ облдержадміністрації Олега Яковенка "висмоктана з пальця", оскільки доручень щодо його перевірки ніхто не давав.

Про це у коментарі діловому виданню Волині "Конкурент" повідомив Ігор Ващенюк.

"Доручень "перевірити лікаря" ніхто не давав. Доручення дано перевірити ситуацію. Ми її аналізуємо. В кінці місяця буде колегія.Ми дамо можливість виступити. НІхто нікого не травить і не душить. Висмоктана з пальця ситуація", – зазначив начальник управління.

– То інформація, яку він озвучував, є неправдивою?

– Ну, дивлячись про що та яка інформація. Прийдете на колегію, послухаєте. Не все так печально! В деяких речах немає потреби, деякі речі перекриваються іншими речами. Це комплексне питання! Я б не приділяв цьому стільки уваги. Не знаю, чому стільки шуму навколо цього. Якщо хтось хоче попіаритися, то хай піариться. Проблем не бачу ніяких.

Зі слів Ващенюка, Волинська область не гірше за попередні роки готова до сезону грипу, а проблеми, що існують, замовчувати замовчувати ніхто не збирається.

Нагадаємо, що на початку листопада 2016 року завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні, головний позаштатний пульмонолог УОЗ облдержадміністрації Олег Яковенко заявив, що Волинь зовсім не готова до грипу та грип-пневмонії, адже в регіоні немає ані вакцини проти грипу, ані основного противірусного препарату "Озельтамивіру", експрес-тестів для діагностики грипу в медичних закладах теж немає.

Через критику голова Волинської ОДА Володимир Гунчик доручив провести службове розслідування щодо заяв Яковенка, зазначивши, що "посадовці повинні тричі подумати перед тим, як щось стверджувати".

У відповідь на погрози Олег Яковенко опублікував у себе на Facebook повідомлення, у якому не тільки не спростував попередню інформацію, а й переконував у існуванні дійсно критичної ситуації у Волинській області.

Надрукувати
мітки:
коментарів